Ciuricho, kuriame šiuo metu vyksta FIFA Vykdomojo komiteto posėdis dėl pasiūlymų reformuoti organizaciją, penkių žvaigždučių „Baur Au Lac“ viešbutyje buvo atliktas policijos reidas ir sulaikyti du kol kas neįvardyti FIFA „aukšti pareigūnai“, kurių tapatybės bus paviešintos kiek vėliau, skelbia BBC.

„Aukšto rango FIFA pareigūnai įtariami ėmę pinigus mainais į reklamos teisių pardavimą, susijusį su futbolo turnyrais Lotynų Amerikoje, taip pat per Pasaulio čempionato kvalifikacines rungtynes“, – sakoma Šveicarijos teisingumo ministerijos pranešime.

Primename, kad gegužę tame pačiame Šveicarijos viešbutyje buvo sulaikyti septyni FIFA nariai, o spalį organizacijos prezidentas Seppas Blatteris ir UEFA vadovas Michelis Platini buvo suspenduoti 90 dienų.

Kaip praneša JAV dienraštis „The New York Times“, S. Blatteris nebuvo naujausių areštų taikinys.

Laikraštis citavo kelis teisėsaugos pareigūnus, nepanorusius viešinti savo vardų, kurie sakė, kad JAV teisingumo departamentas paviešins su tais areštais susijusius kaltinamuosius aktus ketvirtadienio rytą.

Pranešime sakoma, kad JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) ir mokesčių agentai kartu su federaliniais prokurorais Niujorke jau ne vienus metus kaupė įkalčius prieš FIFA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)