Su daugybe naudojamų naujausių technologijų – nuo pažangiausių saugos priemonių iki debesų kompiuterija paremtų taikomųjų programų ir paslaugų – S90 yra dar tvirtesnis tebesitęsiančio švedų prekės ženklo transformavimosi įrodymas.

„Išleidę „XC90“ aiškiai paskelbėme apie savo ketinimus. Dabar akivaizdžiai ir tvirtai šį planą tęsiame. Per pastaruosius penkerius metus investavę 11 milijardų JAV dolerių, ne tik iš naujo suformavome „Volvo Cars“ viziją – dabar mes pildome savo pažadus įgyvendindami šią viziją“, – teigė „Volvo Car Group“ prezidentas ir generalinis direktorius Hakanas Samuelssonas.

Naujajame „Volvo S90“ įdiegta pažangi pusiau autonominio vairavimo „Pilot Assist“ sistema. Ši vairavimo sistema paremta lengvais vairo spustelėjimais, siekiant išlaikyti automobilį tinkamai orientuotą kelio juostos ženklų ribose važiuojant greitkeliu iki 130 km/val. greičiu ir daugiau nebereikalauja, kad būtų važiuojama iš paskos kitam automobiliui. Autopilotas-pagalbininkas yra dar vienas žingsnis į priekį autonominio vairavimo – pagrindinio „Volvo“ inovacijų tikslo – link.

Be to, didelių sedanų segmente naujasis „S90“ puikuosis švaria ir galinga „T8 Twin Engine“ įkraunama (angl. plug-in) hibridine jėgaine ir vienu iš pačių prabangiausių salono interjerų bei (prie interneto) prijungtomis informacijos ir pramogų sistemomis.

„Mūsų idėja buvo sukurti kažką visiškai naujo šiame gana konservatyviame segmente ir pristatyti vizualią išraišką to, kas eksterjere dvelkia lyderyste ir pasitikėjimu. Interjero atžvilgiu „S90“ modelį pakėlėme į naują lygį, pristatydami aukščiausios klasės patirtį, žadančią patogumą ir kontrolę“, – sako „Volvo Car Group“ dizaino skyriaus viceprezidentas Thomasas Ingenlathas.

„S90“ taip pat įdiegta pirmoji pasaulyje „City Cafety“ funkcija – didelių gyvūnų aptikimo sistema, pajėgianti tiek dieną, tiek naktį aptikti didelius žvėris, tokius kaip elnias, arklys ar briedis. Ši technologija atlieka pagalbinę intuityvaus perspėjimo ir automobilio stabdymo funkciją, padėdama išvengti susidūrimo su gyvūnu. Be to, „S90“ modelyje įdiegti išradimai iš „Volvo Cars“ naujausios investavimo programos kuriant labai pažangų važiuoklės simuliatorių.

„Kalbant apie vairavimo dinamiką, efektyvumą ir važiavimo malonumą, kuriant „S90“ žengtas didelis žingsnis pirmyn. Mes visiškai, iš pat pagrindų pakeitėme „Volvo“ vairavimo koncepciją, norėdami perteikti jo tikslumo jauseną, apimančią tiek automobilio kontrolę, tiek patogumą“, – sako „Volvo Car Group“ vyresnysis viceprezidentas tyrimams ir plėtrai dr. Peteris Mertensas.

Viešai nuleisti uždangą nuo S90 planuojama Šiaurės Amerikos tarptautinėje automobilių parodoje (NAIAS) Detroite ateinantį sausį.

Tikimasi, kas jis Lietuvoje pasirodys 2016 metų vasarą, tačiau užsisakyti naująjį modelį bus galima jau 2016 metų pavasarį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)