Pasaulio standartinių šokių čempionate šeštadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje varžysis net 77 šokėjų poros iš 45-ių valstybių.

Pasak Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidento bei sportinių šokių klubo „Ratuto“ vadovo Virginijaus Visocko, šis pasaulio čempionatas pateiks ir naujų staigmenų.

„Pirmą kartą Lietuvoje susirinkę žiūrovai išvys naują šokių teisėjavimo sistemą, ji bus panaši į dailiojo čiuožimo ar lengvosios atletikos vertinimo principą. Finalo metu po kiekvieno šokio rezultatai bus rodomi ekrane. Toks būdas yra labai dinamiškas ir sukuria ypatingą atmosferą salėje, nes žiūrovai aktyviai palaiko mėgstamas poras, reaguoja į teisėjų sprendimus“, – sakė Virginijus Visockas.

Pasak Lietuvos sportinių šokių federacijos prezidento Gintaro Skorupsko, šis teisėjavimo principas padės pasiekti kuo daugiau objektyvumo vertinant šokėjų poras.

„Šokėjai bus vertinami nebe vietomis, kaip buvo anksčiau, o balų suma, kuri po paskutinio šokio parodys nugalėtoją. Taip siekiama pasiekti kuo didesnį objektyvumą, siekiant išvengti subjektyvių teisėjų nuomonių. O net ir dešimtosios gauto balo dalys čia turės didelę reikšmę ir lems nugalėtoją“, – aiškino Gintaras Skrupskas.

Šokėjams teisėjaus 12 teisėjų, kurie bus atvykę iš 12 skirtingų šalių, o kai kurie, net iš labai tolimų: Tailando, Čilės ir Pietų Korėjos. Naujojoje teisėjavimo sistemoje jie bus suskirstyti į keturias grupes po tris teisėjus. Kiekviena teisėjų grupė vertins atskirus kriterijus: muzikalumą, techniką, choreografiją ir partnerystę.

Patys šokėjai kuklinasi ir svajonėmis, kurią vietą nori užimti nesidalina. Štai Vaidoto Lacičio ir Veronikos Golodnevos poros tikslas patekti į finalinį šešetuką, o Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė sako apie norimas užimti vietas dar nieko negalvojantys, tačiau kol kas pagrindinis tikslas taip pat patekti į finalą.

„Treniruojamės daug. Žinoma, dabar jau paskutinės dienos, tad neprivalgęs neprilaižysi. Šiuo metu tikslas – tądien sušokti kuo geriau ir, aišku, patekti į finalą“, – mintimis dalinosi šokėjas Evaldas Sodeika.

Tačiau Lietuvos sportinių šokių federacijos prezidentas Gintaras Skorupskas gyvena optimistiškesnėmis nuotaikomis ir drąsiai teigia, kad iš porų tikrai tikimasi medalių.

„Neabejotinai, kad šokiai yra Lietuvos sportas numeris vienas. Sakysite, krepšinis? Sutinku, tačiau jam skirčiau antrąją vietą, nes ne visi šokėjai žaidžia krepšinį, tačiau visi krepšininkai šoka. O medalių tai tikrai tikimės, tačiau spalvą pamatysite patys“, – sakė G. Skorupskas.

Paklausus, ar šokėjai turi savo sėkmės talismanus, šokėja Veronika Golodneva papasakojo turinti sau brangų pakabutį, ikoną, kuris, kaip tiki ji pati, visada tiek ant parketo, tiek gyvenime neša jai sėkmę.

„Kai buvau 12-os metų, šią ikoną man padovanojo mama, tad dabar tikiu, kad ji man nešą sėkmę“, – pasakojo šokėja Veronika Golodneva.

Dėl prizinių vietų pasaulio čempionate kovosiančios mūsų šalies poros užima itin aukštas pozicijas pasaulio reitinge. Štai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (Kauno „Kaspinas), 2014 m. pasaulio ir 2015 m. Europos čempionatų bronzininkai, Tarpautinės sportinių šokių federacijos reitinge užimantys trečią vietą bei Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva (Vilniaus „Dileksa“), pasauliniame reitinge esantys šeštoje vietoje.

Abi poros kartu treniruojasi ir šoka nuo 2007-ųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)