Įdarui: Grietinė 100 gr.; lašiša rūkyta 120 gr.; citrinos sultys 1 v.š.; želatina 1 v.š.;

Tešlai: Špinatai 100 gr.; petražolės kapotos 1 v.š.; kiaušiniai 2 vnt.; kvietiniai miltai 2 v.š.; malti juodieji pipirai žiups.

Išplakite kiaušinius: trynius ir baltymus atskirai. Į kiaušinių trynius įmaišykite smulkiai sukapotus špinatus ir petražoles. Po to įmaišykite miltus, pipirus ir baltymus. Gautą masę supilti plonu sluoksniu į kepimo skardą, išklotą folija. Kepti 160 laipsnių orkaitėje apie 5 minutes. Grietinę išmaišykite su citrinų sultimis ir ištirpinta želatina.

Pravėsusį lakštą ištepkite grietinės masę ir sudėkite rūkytos lašišos gabaliukus. Susukite ir palikite šaldytuve, kad sutvirtėtų. Palaikykite šaldytuve apie 2-3 valandas.

Dėkojame Rasai už receptą. Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse „Kalėdiniai gardėsiai“, siųsti savo mėgstamiausius šventinius receptus ir laimėti puikių prizų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)