Iš daugiau nei 20 kandidatų „Globalios Lietuvos apdovanojimų 2015“ komisija išrinko 12 šiemet mūsų šalį savo darbais labiausiai garsinusių lietuvių ir Lietuvos išeivių.

Anot „Globalios Lietuvos Apdovanojimų 2015“ komisijos pirmininko, visuomenininko A. Kaušpėdo, „Globalios Lietuvos apdovanojimai“ užpildo su Lietuva susijusių kokybiškų sėkmės istorijų trūkumą.

„Tokio pobūdžio apdovanojimai labai reikalingi Lietuvai. Jei nominantų istorijos ir nuveikti darbai įkvėpė komisijos narius, tikiu, įkvėps ir tautą, o svarbiausia – padės nugalėti Lietuvoje gajų mažumo kompleksą. Šiuo metu Lietuvai didžiausias iššūkis – kokybės stoka, todėl „Globalios Lietuvos apdovanojimais“ norisi apdovanoti tuos, kurie rezultatus pasiekė savo darbo ir valios pastangomis“.

Nuo šiandien, populiariausio Lietuvoje portalo DELFI skaitytojai kviečiami rinkti „Globalios Lietuvos Apdovanojimų“ laureatą, kuris bus apdovanotas už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje.

Kategorijoje „Už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje“ laureatais pretenduoja tapti šie asmenys:

1. Alantė Kavaitė, kino režisierė
2. Alina Orlova, dainų kūrėja ir atlikėja
3. Cezaris Graužinis, teatro režisierius
4. Edita Vilkevičiūtė, modelis
5. GieDre, dainų ir performancų kūrėja ir atlikėja
6. Jolita Vaitkutė, meninkė
7. Mirga Gražinytė-Tyla, dirigentė
8. Neringa Rekašiūtė, fotografė
9. Os Gemeos, gatvės menininkas
10. Paulius Staniūnas, fotografas ir socialių projektų sumanytojas
11. Rokas Milevičius, buriuotojas
12. Tadas Černiauskas, fotografas

DELFI balsavimo dalyvių išrinktas laimėtojas bus paskelbtas gruodžio 29 d. Prezidentūroje vyksiančiuose „Globalios Lietuvos apdovanojimuose 2015“.

Renginio metu taip pat apdovanoti bus septyni, komisijos išrinkti laureatai, nusipelnę šiose srityse: investicijų pritraukimą į Lietuvą, tarptautinių naujovių diegimą Lietuvoje, Lietuvoje gimusios idėjos sklaidą pasaulyje, užsienio lietuvių profesionalų telkimą, pasaulinės patirties dalinimąsi su Lietuvos verslu, nuoširdžią draugystę su Lietuva, indėlį į Lietuvos regionus. Kaip ir kasmet, renginio metu Užsienio reikalų ministerija įvardins asmenį, kuriam bus skirtas ministerijos inicijuotas apdovanojimas „Už viso gyvenimo nuopelnus”.

Ketvirtus metus vyksiantys „Globalios Lietuvos apdovanojimai” pagerbia su Lietuva save siejančius tarptautinius profesionalus, kurie savo talentu ir darbu atveria Lietuvai pasaulines galimybes ir perspektyvas. Apdovanojamais siekiama, kad svarūs globalių lietuvių nuopelnai būtų pastebėti, pripažinti ir įvertinti. Šiemet „Globalios Lietuvos apdovanojimuose“ buvo nominuoti 37 asmenys iš 10 šalių.

„Globalios Lietuvos apdovanojimus" organizuoja tarptautinių profesionalų tinklas „Global Lithuanian Leaders“, telkiantis diasporos atstovus Lietuvos vardui garsinti, ekonominiam ir visuomeniniam šalies potencialui stiprinti bei globalioms galimybėms Lietuvai kurti. ,,Globalios Lietuvos apdovanojimus" globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)