Dėl padangų slėgio reikalavimų „Mercedes“ ekipa pakeitė automobilio tobulinimo planą. L. Hamiltonui sunkiai sekėsi ir Abu Dabio GP kvalifikacijoje. Po jos pilotas pripažino nesitikėjęs, jog pakeitimai turės tokį didelį poveikį.

„Aš žinojau, kad prieš Singapūrą buvo padaryti pakeitimai, bet nesitikėjau, kad tai turės didelį poveikį. Tačiau jau Suzukoje automobilį vairuoti buvo sudėtingiau. Bandau spausti ir tikiuosi geriausio, bet jau Suzukoje praradau pranašumą, kurio negaliu atgauti. Ekipos inžinieriai sakė, kad automobilis nesulėtėjo. Bet jis tikrai nepagreitėjo. Dabar negaliu grįžti prie senų nustatymų, nes jie nenori atsisakyti atnaujinimų“, - aiškino L. Hamiltonas.

Per pirmąsias 13 lenktynių Nico Rosbergas iškovojo vos vieną pergalę kvalifikacijoje. Tačiau sezono gale vokietis jau šeštą kartą iš eilės startuos iš pirmos pozicijos.

„Mes žinome, kas buvo pakeista, bet negaliu suprasti, kodėl neišeina rasti gero balanso. Prieš Singapūrą buvau 3-6 dešimtosiomis sekundės dalimis greitesnis už Nico. Nuo to laiko daug buvo prarasta. Žiūrint iš mano pusės, mes sulėtėjome“, – kalbėjo L. Hamiltonas.

Bandydamas spręsti problemą Lewisas šį savaitgalį atsisakė vieno pakabos komponento, bet sprendimas nepasiteisino: „Pralaimėjau vieną dešimtąją sekundės dalį. Galvojau, kad ta detalė man nepadeda, todėl ją išėmiau. Pabandžiau kažką naujo, bet tai nesuveikė. Visaip bandžiau išspręsti šią problemą, bandžiau įvairius nustatymus. Šį savaitgalį daug eksperimentavau, išbandžiau viską, ką galiu.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.