Tai paaiškėjo po ketvirtadienį sužaistų atsakomųjų pusfinalio rungtynių.

Bogotos „Independiente Santa Fe“ (Kolumbija) futbolininkai atsakomąjį susitikimą namuose su Lukės „Sportivo Luqueno“ (Paragvajus) ekipa baigė lygiosiomis 0:0 ir į finalą pateko dėl svečiuose įmušto įvarčio taisyklės, nes pirmoji šių vienuolikių pusfinalio dvikova Paragvajuje baigėsi lygiosiomis 1:1.

Pirmąjį pusfinalio susitikimą svečiuose 1:0 laimėjęs Buenos Airių „CS Huracan“ klubas ketvirtadienį namuose atsakomąsias rungtynes su praėjusiais metais šį turnyrą laimėjusia Buenos Airių „River Plate“ komanda baigė lygiosiomis 2:2 (2:0).

Sėkmingai susitikimą pradėję šeimininkai po Patricio Toranzo (3 min.) ir Ramono Abilos (26 min.) įvarčių pirmavo 2:0, o svečių gretose antrojo kėlinio antroje pusėje abusyk pasižymėjo Rodrigo Mora (69 ir 82 min.).

Rungtynes „River Plate“ komanda baigė be pašalinto iš aikštės Carloso Sanchezo (90+1 min.).

Abu klubai „Copa Sudamericana“ futbolo turnyro finale žais pirmą kartą. Tačiau jei Bogotos „Independiente Santa Fe“ komanda tapo tik antra vienuolike iš Kolumbijos nukeliavusia iki šio turnyro finalo, tai Buenos Airių „CS Huracan“ ekipa tapo jau devinta iš Argentinos, žaisiančia šio turnyro lemiamą mačą.

Jei Argentinos klubai „Copa Sudamericana“ taurė džiaugėsi net septynis kartus, tai Medeljino „Atletico Nacional“ (Kolumbija) vienuolikė abu savo finalus – 2002 ir 2014 metais – pralaimėjo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją