„Mūsų ir „Prelegentų” istorijos glaudžiai susijusios. Todėl ir pakvietėme juos „PRESS’o” jubiliejų simboliškai atšvęsti svarbiausiame Lietuvos futbolo stadione. Pirmąsyk istorijoje rungtynės bus transliuojamos gyvai – per internetinę televiziją Futbolo.tv”, – sakė „PRESS’o” klubo pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

„PRESS’ą” ir „Prelegentus”, be kita ko, sieja ne tik aistra futbolui, labdaringa veikla, bet ir žmonės – ne vienas žurnalistas yra rungtyniavęs ir „Prelegentų” gretose, o prie abiejų klubų ištakų stovėjo žurnalistas Vytaras Radzevičius.

„PRESS’o” įkūrimo priežastys buvo kelios. Lietuvoje norėjosi atgaivinti buvusias tradicijas – futbolo rungtynes tarp žurnalistų iš įvairių miestų ir redakcijų. Tai – vienijantis bendruomenę veiksnys. Kitas dalykas - tarptautinės rungtynės. Per futbolą atsiveria gražios galimybės kolegoms pristatyti šalį, reprezentuoti Lietuvą svetur, pagyvinti santykius su kolegomis iš kitų valstybių. Futbolo kalba suprantama visame pasaulyje. Ir smagu, kad klubas stiprėja, tvirtėja, turi gerą prezidentą ir įdomius veiklos planus ateičiai”, – mačo išvakarėse sakė V. Radzevičius.

Šis žurnalistas ir keliautojas šeštadienį ketina ginti „Prelegentų” garbę. Drauge su juo dryžuotais marškinėliais LFF stadiono aikštėje pasirodys muzikantai Marijonas Mikutavičius, Linas „Choras” Zareckas, Deivis, Viktoras Diawara ir Vilius iš „Scamp”, aktoriai Andrius Bialobžeskis ir Justas Jankevičius, prodiuseris Rolandas Skaisgirys, komentatorius Linas Kunigėlis ir senas V. Radzevičiaus bičiulis Martynas Starkus.

„PRESS’o” sudėtyje bus spaudos, interneto, televizijos ir radijo žurnalistų, komentatorių ir dizainerių, kuriuos vienija bičiulystė ir sportas.

Žurnalistų sporto klubą jau daugiau nei prieš dešimt metų subūrė futbolą ir krepšinį žaidžiantys sporto žurnalistai. Netrukus jie dalyvavo pirmoje futbolo išvykoje į Balstogę, vėliau pradėti organizuoti turnyrai Lietuvoje, o 2005 m oficialiai įkurtas LŽS sporto žurnalistų klubas „PRESS’as”.

Jau 11 metų LŽS sporto klubas rengia tarptautinius žurnalistų futbolo turnyrus, kuriuose per šiuos metus Lietuvoje lankėsi beveik dvidešimties šalių žurnalistai. Aštuonerius metus rengiami Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatai, ketverius – krepšinio.

„PRESS’as” rungtyniauja su į Lietuvoje savo šalių rinktines atlydėjusiais sporto žurnalistais. Lietuviai namie jau yra žaidę su Lenkijos, Škotijos, Graikijos, Estijos, Latvijos ir Šveicarijos kolegomis, o išvykoje – su Anglijos, Latvijos ir Estijos sporto žurnalistais.

„PRESS’o” ekipa yra dalyvavusi daugybėje turnyrų užsienyje – nuo Kalnų Karabacho iki Egipto.

Be sporto, „PRESS’as” prisideda prie įvairių labdaros ir socialinių akcijų. Drauge su olimpiniais čempionais Virgilijumi Alekna bei Rūta Meilutyte, olimpiniu prizininku Aleksandru Kazakevičiumi žurnalistai yra lankę sergančius vaikus, nešę jiems dovanų.

„PRESS’o” ir „Prelegentų” šventinio mačo pradžia – šeštadienį 10 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją