Lietuviai suklupo B diviziono ketvirtfinalyje, kur po pratęsimo 7:9 nusileido kovą dėl kelialapio į elitą tęsiančiai Izraelio komandai.

Sėkmingai pradėję ketvirtfinalio mačą Lietuvos sportininkai pirmavo 4:1, 5:3, tačiau perėmusi iniciatyvą Izraelio ekipa po aštunto kėlinuko jau buvo priekyje 7:5. Tačiau lietuviai nenuleido rankų ir sugebėjo išlyginti rezultatą 7:7, tačiau per pratęsimą sėkmė šypsojosi varžovams.

Iš viso Lietuvos akmenslydininkai B divizione Danijoje iškovojo penkias pergales, patyrė tris pralaimėjimus ir su Slovėnijos komanda, kuri ketvirtfinalyje 2:8 pralaimėjo Latvijos rinktinei, pasidalijo penktą vietą. Tai aukščiausia mūsų šalies akmenslydininkų užimta vieta Europos pirmenybėse per dešimt veiklos metų.

Pusfinalyje Izraelio ekipa žais su Austrija, o Latvijos rinktinės varžove bus Danijos komanda.

Iš viso B divizione žaidė šešiolika komandų, suskirstytos į dvi grupes, o į atkrintamas varžybas, kuriose kovojama dėl dviejų kelialapių į pajėgiausiųjų A divizioną, pateko trys geriausios kiekvienos grupės rinktinės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)