Pasirodymo metu pamatysite kokių meistriškumo aukštumų galima pasiekti atidarant austres. Paragausite įvairių dydžių ir rūšių austrių iš Prancūzijos Marenne Oleron regiono, kuris garsėja išskirtinėmis klimato sąlygomis ir austrių kokybe. Specialiai šiai progai restorano šefas ruošia gurmaniškus užkandžius, o „Vyno Klubo“ komanda pasiruošusi papildyti ir atskleisti austrių skonį priderintais vynais. „Jūs atrasite austrę - ji nuostabi!“ – žada lietuviams Marcel Lesoille.

Austrių ambasadoriaus pasiekti rekordai žavi viso pasaulio austrių mėgėjus. Savo pasirodymuose per 1 minutę jis atidaro 38 austres, per valandą - 2064, o per 30 valandų atidaro net 12 000 austrių.

Unikalių pasirodymų metu Marcell Lesoille demonstruoja austrių atidarymo galimybes ne tik tradiciniu austrėms atidaryti skirtu peiliu, bet ir pačiais netikėčiausiais instrumentais. Jis meistriškai atidaro austres ir „akluoju būdu“ ir net taip sugeba pasiekti rekordo: tik per 1 minutę užrištomis akimis jis geba atidaryti 28 austres, o per 15 minučių net 230 austrių.

Austrių ambasadorius Lietuvoje mus stebins meistriškumu ir naujais pasiekimais. Pamatykite patys kiek gi austrių Marcel atidarys iki šiol jo nelankytame krašte – Lietuvoje.

Nuolat po pasaulį keliaujančio austrių ambasadoriaus darbotvarkėje šiais metais buvo likusi vos viena laisva diena, į kurią netrūko pretendentų. Būtent mūsų šalį Marcel Lesoille pasirinko dėl čia verslą kuriančių žmonių atkaklumo ir drąsos. Marcel panoro suteikti imliems lietuviams dar daugiau žinių apie austres, jų kilmę, sudėtį, maistines savybes bei gurmaniškas ypatybes ir taip paskatinti tobulėjimui.

Geriausiu žuvies restoranu Vilniuje tituluojamas restoranas „Šiaurės jūra“ savo duris ir atveria tam, kad austrių ekspertas čia pademonstruotų unikalius savo gebėjimus bei suteiktų naujų žinių restorano gerbėjams. Svečio iš Prancūzijos tikslas – populiarinti austrių atidarinėtojo amatą, atskleisti šio darbo subtilybes bei svarbą, parodyti, kaip atverti austres jų nesugadinant ir nepažeidžiant.

Pats Marcel Lesoille gyvena Bretanės pakrantėje, kur mėgaujasi visais jūros teikiamais malonumais. Būtent čia jis išmoko atskirti žuvų, kriauklių, vėžiagyvių rūšis, susipažino su žvejybos bei jūros gėrybių auginimo ypatumais. Marselis puikiai išmano visus austrių auginimo etapus, jis gali konsultuoti ir mėgėjus, ir profesionalus austrių darinėjimo, pjaustymo, atidarymo klausimais bei kiekvienam paprastai paaiškinti jūros gėrybių: žuvų, kriauklių, vėžiagyvių ir moliuskų ypatumus, skoninius privalumus ir subtilius skirtumus bei dalintis jų paruošimo subtilybėmis. Šią savo patirtį jis panaudojo tris metus vadovaudamas prestižiniam restoranui Kiberone, Prancūzijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)