Galandimo procesą reikėtų pradėti vandens procedūromis – galąstuvą (galandimo akmenį) 10 minučių pamerkti į vandenį. Ištraukus jį iš vandens ir nusausinus rankšluosčiu, reikia paimti atšipusį peilį ir laikant 20 laipsnių kampu brūkštelėti peilio ašmenimis 10 kartų per galąstuvo paviršių, o po to dar 10 kartų peilį į galąstuvą brūkštelėti kita ašmenų puse.

Jei jūsų galandimo akmuo yra dvipusis, o tos pusės pasižymi skirtingu šiurkštumu, visą procedūrą reikėtų pakartoti ir į smulkesnį galąstuvo paviršių. Tada liks tik nuplauti peilį, galąstuvą ir imtis pjaustymo darbų.

Kažkaip sunku patikėti, kad tokia galandimo procedūra gali prilygti galandimui, pvz., švitriniu tekėlu (liaudiškai "šmirgeliu") ir taip paaštrinus įrankį apie jo galandimą bus galima pamiršti. Realiausia, kad taip galąsti peilį reikės gal netgi dažniau nei įprastai brūžinant iki paskaus ranka (žinoma, galima naudotis ir atšipusiu peiliu).

Kita vertus, galandimo akmuo – ne cukrinis ir nuolat laikomas vandenyje neturėtų ištirpti. Tokiu atveju pakaktų jį ištraukti iš vandens tiems keliems brūkštelėjimams, jei po to peilis tinkamai tarnautų nors dieną.