Gruodžio 1 d. įsigalioja Darbo kodekso pataisos, pagal kurias išeinant iš darbo leidžiama gauti kompensaciją daugiausia už trejų metų nepanaudotas atostogas.

Iki šiol išeinant iš darbo kompensuojamos visos nepanaudotos atostogos.

Esant galimybei ir darbuotojui pageidaujant jis ir toliau galės pasinaudoti sukauptomis atostogomis prieš atleidimą. Šis laikotarpis bus įskaitomas į darbo stažą, tačiau kompensacija už nepanaudotas atostogas nebus mokama.

Darbo kodeksas darbuotojams numato 28 kalendorines dienos kasmetinių atostogų, jeigu kolektyvinėje darbo sutartyje nenumatyta kitaip.

35 dienų atostogos per metus priklauso darbuotojams iki 18 m., neįgaliesiems, vieniems auginantiems vaiką iki 14 m. arba neįgalų vaiką iki 18 m.

„Sodros” duomenimis, praėjusiais metais darbuotojams, kurie buvo atleidžiami šalių sutarimu, išeitinės kompensacijos buvo mokamos vidutiniškai už 2,02 mėnesio, o atleidžiamiems darbdavio iniciatyva – už 3,2 mėn.

Per 11 šių metų mėnesių buvo užfiksuota 491 tūkst. atleidimų iš darbo ir 531 tūkst. priėmimų į darbą. Iš viso yra apie 1,3 mln. asmenų, dirbančių pagal darbo sutartį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)