Suprantama, kad jauniems žmonėms, nusprendusiems penktadienio vakarą praleisti miesto centre, tai taps dar viena pramoga. Bet ką daryti vyresnio amžiaus žmonėms, šeimoms ir jų mažiesiems? Negi jų dalyvavimas Kalėdų eglutės įžiebime toks nereikšminga Vilniaus miesto vadovams?

Net jeigu renginį transliuos televizijos kanalai, kad ir kaip būtų „malonu“ savo vaiką pasodinti prie televizoriaus ekrano ir tokiu būdu jiems leisti pažiūrėti Vilniaus eglutės įžiebimo, net tai bus sunku.

Renginys vyks daugiau nei valandą, vadinasi, tikrasis eglės įžiebimas dar labiau bus nuvėlintas, o vaikai, bent jau mūsų, miegoti eina 21 valandą.

Prisiminkime praėjusius metus – Vilnius eglutė tuomet buvo įžiebta 19.30 val. Galėjome sudalyvauti – sudalyvavome. Smagu buvo kiek pasitraukti nuo kasdienybės ir nudžiuginti vaikus. Vis dėlto, Kalėdos yra šeimos šventė.

Žiemos laikotarpiu temsta gerokai anksčiau, todėl nukelti renginį taip vėlai nėra jokios prasmės. Įspūdingai visi renginyje naudojami efektai vienodai gerai atrodys tiek 18 val., tiek 21 val.

Apie ką šiandien galvoja Vilniaus valdžia už vilniečių pinigus rengdami renginį, kurio net nėra galimybės pamatyti visiems? Pagalvočiau, kad viskas daroma vien tam, kad televizijai būtų patogesnis laikas transliuoti renginį, bet tada su vilniečiais, norinčiais savo šeimą atvežti į Katedros aikštę ir sudalyvauti sostinės eglutės įžiebime, tai nieko neturi bendro.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Dėl žmonių nusiskundimų, DELFI jau anksčiau teiravosi, kodėl nuspręsta Vilniaus eglutės įžiebimo šventę rengti 20.30-22.30 val. Tuomet savo ruožtu R. Šimašius aiškino, kad tai esą „geriausias laikas, kurį mes sugalvojome miestiečiams“.

„Kalėdų eglutė Vilniuje – visos Lietuvos eglutė. Jei norime švente pasidalinti, reikia ją transliuoti televizijoje. Geriausias laikas tam – nuo 21 valandos vakaro. Tuo metu yra daugiausiai žiūrovų“, – plačiau šią idėją paaiškino projekto „Kalėdos sostinėje“ vadovas Darius Kupliauskas.

R. Šimašius dar paantrino, kad, jo nuomone, labai gerai, kad miestiečiai į eglutės įžiebimo šventę turės užsukti specialiai.

„Gal ir gerai, kad eglutės įžiebimo šventė nėra tokiu metu, kai būtų patogu užsukti einant iš darbo namo. Labai kviečiu visus penktadienio vakarą grįžti namo, pavakarieniauti, pasiimti vaikus ir šeimyniškai atvažiuoti į šventę. Manau, kad šis laikas – labai tinkamas“, – sakė meras.

Primename, kad sostinės eglutė Katedros aikštėje bus įžiebta jau šį penktadienį. Įžiebimo šventė prasidės 20:30, o pati eglė nušvis 21:15 valandą. Eglės idėjos autorius – Dominykas Koncevičius, įgyvendintojai – „Švenčių studija“.