Reikės:

1 st. grikių kruopų
druskos
1 didelio svogūno
150-200 g pievagrybių
dosnaus žiupsnio čiobrelių
juodųjų pipirų
poros didelių morkų
žirnių miltų, galima ir kvietinių
aliejaus kepimui

Gaminimas:

Grikius išverdam ir paliekam ataušti. Keptuvėje įkaitinam šlakelį aliejaus. Sudedam kubeliais kapotą svogūną ir sutarkuotas morkas, kepam 5-7 min, kol ima keisti spalvą. Per tą laiką nuplaunam ir supjaustom pievagrybius. Verčiam juos keptuvėn ir truputėlį pasūdom – šitaip grybai niekur nedings ir išleis sultis. Kartais pamaišydami kepam, kol tos sultys išgaruoja ir tie grybai kiek apskrunda.

Tuomet dedam čiobrelio, pakaitinam pusę minutės, nukeliam nuo viryklės ir leidžiam atvėsti. Kai jau grikiai ir grybai pravės sudedame visus ingredientus ir išminkome. Tada keptuvėje arba orkaitėje kepam kol apskrus.

Oksana Railaitė
Ukmergės sveikuolių klubas