Nuomonių būta įvairių – vieni su autoriumi sutiko, kiti ne. Savo nuomonę laiškuose plačiau išsakė ir du vyriškiai, panorę sugriauti autoriaus straipsnyje minėtus stereotipus ir atsakyti į išsakytas nuoskaudas, „kodėl jūs vis dar nepriimate žmogaus, kad ir musulmono, į savo nuostabių žmonių, lietuvių, ratą ir visada žiūrite su nepasitikėjimu?“.

Publikuojame jų nuomones ir kviečiame išsakyti savąsias.

DELFI skaitytojas Vytautas teigė, kad lietuvių, vertinančių žmones ne pagal religiją ar odos spalvą jis pažįsta daug daugiau nei taip nesielgiančių.

„Alanai, ne visi lietuviai žiūri į kitos religijos žmones, kaip Jūs aprašėte. Aš, kaip ir Jūs, žmogų vertinu ne pagal religiją, spalvą, bet apie jo sugebėjimą gerbti dorus žmones. Ir tokių lietuvių aš pažįstu labai daug – daug daugiau negu tokių, apie kokius Jūs parašėte.

Gerbiu jus, kad išsakėte savo nuoskaudą. Aš mielai atsisėsčiau šalia Jūsų, draugaučiau, tik man jau 75 metai, todėl metų skirtumas mums, vargu, ar netrukdytų tapti draugais. Supraskite ir nenusivilkite lietuviais, kad jie pasidarė įtarūs – kai kurie musulmonai elgiasi kaip bepročiai. O juk nėra priklijuotos etiketės, geras jis musulmonas, ar beprotis. Bet kai lietuvis įsitikins, kad jūs neturite blogų ketinimų, bus jums geras, malonus draugas nežiūrint į Jūsų religiją.

Dauguma lietuvių žino, kad didžioji dalis musulmonų yra puikūs žmonės. Linkiu Jums drąsiau ir atlaidžiau gyventi Lietuvoje ir Jus apsups nuoširdžių draugų ratas. Sėkmės!“, – rašė DELFI skaitytojas Vytautas.

Kitas skaitytojas Viktoras Jonas Gabrielius taip pat teigė žmonių nevertinantis pagal tikėjimą bei nusistebėjo, kiek Lietuvoje daug Islamą priėmusių žmonių.

„Esu katalikas Viktoras Jonas Gabrielius, turėjau tokią patirtį: dirbau, kaip buvo madinga, video juostų nuomos punkte, o ten į manę kreipėsi Totorių diasporos šventikas, kad padaugintų jų religinės šventės video įrašą. Tą užsakymą sėkmingai atlikau ir po to sekė dar daug kitų.

Tada pamačiau, kiek daug žmonių, priėmusių Islamo tikėjimą. Net neįtariau kad jų tiek daug. Labai gražios jų šventės, įdomios apeigos, šokiai ir dainavimas. Niekad jų minioje nepastebėdavau, nes jie niekad nei darbe, nei mieste tarp žmonių niekaip nesusireikšmina (...). Manau, tie žmonės tikrai nenusipelnė kažkokios kritikos dėl tos isterijos, kurią kelia spec. grupuotės, turinčios toli siekiančių tikslų“, – rašė skaitytojas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Galbūt norite išsakyti savo nuomonę? Jūsų nuomonės laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt. Taip pat rašinius galite siųsti naudodamiesi žemiau esančia nuoroda:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (358)