JAV teisingumo departamento federaliniai prokurorai tikrina, ar „Bosch“ žinojusi apie VW mėginimus sumažinti dyzelinių automobilių išmetamų teršalų kiekio realius rodiklius ir galbūt yra prisidėjusi prie tokių koncerno pastangų, teigia šaltiniai.

„Bosch“ pagamino pagrindinius dyzelinių variklių, naudojamų šešių VW modelių ir vieno „Audi“ modelio gamyboje, komponentus. Būtent minėti modeliai, kaip pripažino pati Vokietijos automobilių gamintoja, turėjo programinę įrangą, nurodančią klaidingą informaciją apie teršalų, išmetamų į atmosferą, lygį. Tyrimas neseniai pradėtas ir kol kas nėra įrodymų dėl neteisėtų „Bosch“ veiksmų, pridūrė šaltiniai.

Kad iškeltų kaltinimus „Bosch“ dėl jos veiksmų, šalies valdžia turės įrodyti, kad tiekėja žinojusi apie tai, kad jos technologija VW naudojasi mėgindama apeiti nustatytus reikalavimus dėl teršalų kiekio, sakė juridinės bendrovės „Sive, Paget & Riesel P.C.“ atstovas Danielis Rieselis.

„Jeigu žinote, koks vykdomas nusikaltimas, ir aktyviai prisidedate palengvindami dalį šio nusikaltimo, jūs prisidedate prie šio nusikaltimo, – sakė D. Rizelis. – Automechanikas, kuris tvarko automobilį, kad banko plėšikas galėtų pasprukti, dalyvauja nusikaltime“.

Kaip „Reuters“ sakė „Bosch“ atstovai, bendrovė tiekia atsargines dalis, tokias kaip variklio valdymo sistemas, pagal automobilių gamintojų reikalavimus, o „atsakomybę už tai, kaip šios atsarginės dalys yra integruojamos galutinėse automobilių sistemose, prisiima pats automobilių gamintojas“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)