Vakar 17.50 val. išlydėjau žmoną į mokyklą, esančią Šeškinės rajone, nes nuo 18 val. vyko tėvų susirinkimas. Apie 18.20 val. į kambarį atbėgo dukra ir pasakė, kad rajone vaikšto nusikaltėlis su automatu.

Įsijungiau DELFI ir įsitikinau, kad tai yra tiesa, žmonės raginami likti namuose. Skambinu žmonai – nekelia. Parašiau žinutę, kad liktų mokykloje ir nė žingsnio iš jos. Pavyko prisiskambinti vienai iš mokytojų, nupasakojau situaciją ir paprašiau, kad tuoj pat užrakintų mokyklą. Kitas skambutis – į policiją, informavau, kad toje mokykloje vyksta tėvų susirinkimas, joje daug žmonių. Netrukus paskambino žmona, pasakė, kad atvažiavo policija ir prašo visus atlaisvinti mokyklos patalpas.

Nuėjau pasitikti žmonos, vaikus įspėjau niekam durų neatidaryti, prie langų neiti. Išėjus pas žmoną lauke viskas atrodė kaip filme: laksto policijos automobiliai su sirenomis, viena iš jų važiuoja lėtai, apžiūri mane. Suprantu, kad esu su juoda striuke ir pagalvoju, kad gerai, kad neužsidėjau kepurės su snapeliu, tikrai būčiau sustabdytas.

Priėjus prie mokyklos, pamačiau policijos automobilį su švyturėliais ir išeinančius tėvus ir vaikus. Susitikę su žmona, einame namo apšviestomis gatvėmis, nerizikuojame kirsti atstumo per neapšviestus kiemus. Namuose pasitiko vaikai. Tokio džiaugsmo, kad tėvai grįžtų namo, seniai nemačiau.

Visas likęs vakaras – prie televizoriaus, o iš lauko girdisi sirenos, malūnsparnio garsas. Pagaliau apie 23.30 val. ateina žinia, kad lyg sulaikė. Einame miegoti, vaikai šiandien nuėjo į mokyklą, nors dar vakar planavome, kad liks namie. Mano manymu, policija suveikė gerai, tinkamai ištaisė kolegų klaidą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Įtemptas ketvirtadienio vakaras sukrėtė ne vieną Vilniaus gyventoją – po visą miestą 3000 policininkų net kelias valandas gaudė automatą iš pareigūnų atėmusį Igorį Molotkovą. Klausiame Jūsų – galbūt buvote tose sostinės vietose, kur buvo sutelktos milžiniškos policijos pajėgos?

Pasidalinkite savo įspūdžiais – ką matėte, kaip jautėtės? Papasakokite, ar kaip vertinate pareigūnų darbą, galbūt pačiam ar pačiai teko skambinti policijai dėl pastebėto įtartino asmens? O galbūt buvote vienoje iš vietų, kur žmonėms buvo pasakyta išsiskirstyti?

Savo pasakojimą galite siųsti el.paštu pilieciai@delfi.lt arba spausdami pilką mygtuką čia.