Dėl skaitytojos išdėstytos problemos skundėsi ir kitas vairuotojas. Pasak jo, toks pareigūnų eksperimentas jam sutrukdė laiku atvykti į darbą, o darbdaviai pasiteisinimų nesiklauso.

„Policija ten stovi visą savaitę. Negana to, užtvertas kelias ties išvažiavimu iš „Senukų“ aikštelės. Pastatytas automobilis ir nei įvažiuoti, nei išvažiuot negali, nors kelio ženklas tą leidžia. Nelabai suprantu, kas čia per galios rodymas? Policija visagalė ir gali užtverti kelius, nors stovi ženklai kurie leidžia naudotis išvažiavimais? Susidaro toks vaizdas, kad tramdydami vairuotojus, kurie neleistinai naudojasi A juosta, jie truputėlį viršija savo įgaliojimus ir spūstis darosi ne vien dėl šlapios kelio dangos, o ir dėl jų rytinio darbo. Tegu dirba, viskas yra sveikintina, bet gal tegul neeksperimentuoja, kai yra pats didžiausias srautas. Darbdaviai, kurie nevažinėja tuo maršrutu , „Perkūnkiemis-Stotis“, nelabai supranta pasiteisinimus, kad užstrigau spūstyje. Važinėju 8 metus ir tokių nesamonių kaip šiemet dar nebuvo. Į darbą neįmanoma atvažiuoti nei aštuntai, nei ant devintai valandai“, – rašė vienas Vilniaus vairuotojas.

Vis dėlto, kitam sostinėje automobiliu besinaudojančiam skaitytojui užkliuvo pareigūnų elgesys kitoje vietoje. Jis stebėjosi, kad jie automobiliu užstatė ir išvažiavimą iš „Senukų“ prekybos centro aikštelės, kur nėra šviesoforo su žalia rodykle. „Be priežasties užstatytas išvažiavimas? Koks čia eksperimentas?“, – piktinosi vilnietis Mindaugas.

DELFI dėl pastarojo vairuotojo skundo kreipėsi į pareigūnus. Jie paaiškino, kad išvažiavimas buvo užtvertas tam, kad būtų galima kontroliuoti, kas Ukmergės gatve važiuoja A juosta.

„Viena iš svarbių kelių policijos funkcijų yra eismo reguliavimas. Šiuo metu vykdomos eismo viešajam transportui skirta kelio juosta kontrolės priemonės, todėl turime teisę laikinai apriboti eismą, įvažiavimą ir išvažiavimą tose vietose, kur jis trukdo viešajam transportui ir kitiems eismo dalyviams.

Šviesoforo nereguliuojamuose išvažiavimuose į judrią gatvę išsukę vairuotojai patenka į greitėjimo juostą, pristabdo eismą ir sukelia spūstis. Be laikinai uždarytųjų, iš aikštelės yra dar du šviesoforų reguliuojami išvažiavimai, kuriais ir patartina naudotis“, – situaciją pakomentavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)