Dėl pagrindinio „Kūrybinio verslo taurės“ apdovanojimo varžėsi po vieną dalyvį iš 44 valstybių, rašoma pranešime spaudai.

Pagrindinis konkurso prizas atiteko Austrijos atstovui ir jo startuoliui „Blitlab“, siūlančiam pirmuosius pasaulyje planšetinius kompiuterius žmonėms, turintiems regėjimo negalią.

„Lietuvą konkurse šiemet atstovavo Ignas Survila, sukūręs vienu kojos paspaudimu susilenkiantį oranžinį paspirtuką „Pigeon“. Iš daugiau nei 250 dalyvių besivaržiusių penkiose „Inovacijų iššūkio“ kategorijose, Lietuvos atstovas „Sumanaus ir tvaraus gyvenimo“ (angl. „Smart Sustainable living“) kategorijoje pateko tarp aštuonių dalyvių, gyvai pristačiusių savo verslo idėją tarptautinei komisijai“, – pranešime spaudai cituojamas Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos valdybos pirmininkas Žilvinas Jančoras.

Šiemet „Kūrybinio verslo taurės“ komisiją sudarė 16 aukščiausio lygio verslininkų ir investuotojų iš viso pasaulio, tarp kurių buvo „LEGO“ vyriausias vadybininkas Stivenas Kerestegianas Gandarillas iš Čilės, „IKEA Group“ tvarių inovacijų vadovas Håkonas Nordkvistas iš Švedijos, „Creative Startups“ viena iš įkūrėjų Alice Loy iš JAV ir daugelis kitų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)