Trečdalis jų gyvena Indijoje. Analizuojant pateiktą informaciją, labiausiai į akis krenta tai, jog iš dešimties šalių, kuriose gyvena daugiausiai žmonių be galimybės naudotis tualetu namuose, yra tik viena Europos valstybė – Rusija.

Rusijoje lauko tualetais naudojasi 39,4 milijono gyventojų, beveik 30 proc. Remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, Lietuvoje tualetų namuose neturi vos 6 proc. gyventojų, t.y. 0,17 milijono.
Gyventojų, neturinčių tualetų namuose skaičius

Gan paprasti akis badantys skaičiai nejučiomis priverčia užduoti klausimą – už ką daugiau nei 85 proc. rusų palaiko savo prezidentą, net jeigu kone kas trečias jų neturi galimybių patogiai atlikti gamtinius reikalus?

85 eurų minimalus atlyginimas, 40 proc. mažesnis vidutinis atlyginimas nei Lietuvoje, 17 proc. infliacija, žlunganti pramonė, kylančios maisto kainos, tačiau Kremliaus medijos pagalba daugelis žmonių nesugeba atlikti elementaraus „2+2“ veiksmo

Belieka daryti išvadą, kad vietinė spauda ten naudojama du kartus ir prisiminti tą anekdotą, kad Ivano močiutė į mišką su laikraščiu išėjo, nors skaityti tai nemoka.

Ne tiek jau daug mūsų prisimena lauko tualetų kvapus, vis dėlto, naujoji Vilniaus miesto savivaldybė galėtų atkreipti dėmesį, kad miesto širdyje esančiame Užupyje vis dar yra keletas lauko išviečių.

Galime pasidžiaugti kasmet vis gražėjančiu Vilniumi, augančiais šalies reitingais ir gerėjančia ekonomine situacija, tačiau turime nepamiršti pasirūpinti ir tais, kurie negali sau leisti elementaraus patogumo nueiti į tualetą šiltai ir patogiai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!