Dažniausiai šią silkutę gaminu šventiniam stalui ar vakarėliui, tie, kas yra ragavę ir nebijo majonezo, jau pasakojo, kad kelis metus gamina šį patiekalą Kūčioms. Gal todėl, kad baklažanai suteikia įdomaus, beveik grybų skonio, o gal todėl, kad tai ypatingai greitai ir paprastai pagaminama silkė. Beje, darant silkę “pataluose” irgi esu bandžiusi įsluoksniuoti baklažanų, buvo neblogai, bet ne tobula, todėl štai tobulas receptas.

Reikės:

2 virtų burokų (apie 300g)

700 ml konservuotų žirnelių

2 vidutinio dydžio obuolių

3 lengvai sūdytų silkių

7-8 marinuotų agurkų

1 vidutinio baklažano (apie 200-250g)

200 ml majonezo

100 ml natūralaus jogurto

Pirmiausiai išverdu burokus. Jiems kunkuliuojant, baklažaną supjaustau maždaug 0,5cm dydžio kubeliais, keptuvėje įkaitinu truputį aliejaus, suberiu kubelius, nemažinant ugnies vis pamaišant kepu 5-7min., tuomet kubelius sukrečiu į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę ir palieku vėsti.

Burokus, agurkus ir obuolius supjaustau tokiais pačiais, kaip baklažanų, kubeliais. Nukošiu žirnelius ir nedideliais gabaliukais supjaustau išdorotą silkę. Visus produktus sudedu į gilų indą, užpilu majonezą ir jogurtą ir labai gerai sumaišau. Druskos niekada neded, jos užtenka iš silkutės, bet skonio reikalas, žinoma, galima ir įberti, jei skonis pasirodys prėskas.

Tiekiu porcijomis arba salotinėje. Labai tinka su juodos ruginės duonos riekele.