Ingredientai

Jei manote, kad blynus gali iškepti ir vaikas, esate teisūs. Tačiau, kad jie būtų purūs ir skanūs, būtina žinoti kelias taisykles.

Gaminimo eiga

1. Blynus geriausiai kepti storose nedidelėse keptuvėse.

2. Tešlą reikia pilti ant gerai įkaitusios keptuvės, išteptos riebalais.

3. Tešla iš pradžių išliejama ant keptuvės, tada kraipant keptuvę išskirstoma po visą jos paviršių.

4. Blynai prilimpa prie keptuvės paviršiaus dėl kelių priežasčių: tešla pernelyg skysta (reikia įdėti daugiau miltų), miltai nekokybiški (įdėkite manų kruopų) arba keptuvė pernelyg šalta.

5. Vietoj pieno ar vandens pilkite rūgpienio.

6. Išplaktus baltymus su tešla reikia maišyti iš viršaus į apačią arba iš apačios į viršų, tačiau jokiu būdu ne sukamaisiais judesiais – tokiu atveju tešla sukris.

7. Grikių miltai blynams turi būti sausi, švieži ir be juodų taškelių bei pelėsiais atsiduodančio kvapo.

8. Kai tik ant kepamo blyno paviršiaus atsiranda oro burbuliukai, blyną reikia apversti ant kitos pusės.

9. Kepti blynus reikia ant silpnos ugnies.

10. Kepami blynai turi lengvai atšokti nuo keptuvės.

11. Į blynų tešlą įdėkite žiupsnelį druskos ir cukraus.

12. Jei norite purių blynų su varške, įmaišykite pusę šaukštelio kepimo miltelių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai