Čempiono titulą jau yra užsitikrinęs „Mercedes“ pilotas britas Lewisas Hamiltonas. Vis dar vyksta įnirtinga kova dėl antros vietos bendroje įskaitoje. Praėjusiame etape Meksikoje triumfavęs „Mercedes“ lenktynininkas vokietis Nico Rosbergas, savo tautietį iš „Ferrari“ Sebastianą Vettelį lenkia 21 tašku. Tai buvo ketvirtas šį sezoną laimėtas N. Rosbergo etapas. Jei S. Vettelis Brazilijoje surinks 5 taškais mažiau nei N. Rosbergas, praras visas galimybes kovoti dėl antros vietos.

Pernai jis „Interlagos“ trasoje užėmė pirmą vietą. Antras finišavo L. Hamiltonas, trečias – brazilas Felipe Massa iš „Williams“ ekipos. Beje, Brazilijoje L. Hamiltonas nė karto nėra tapęs nugalėtoju. Daugiausia kartų – šešis – čia lygių neturėjo legendinis prancūzas Alainas Prostas.

Beje, L. Hamiltonas praėjusį sekmadienį ir pirmadienį karščiavo. Jis į Braziliją atskrido vėliau nei planavo. Dabar L. Hamiltonas teigė, jog jaučiasi neblogai ir yra pasirengęs šio savaitgalio varžyboms. Pirmadienio naktį Didžiosios Britanijos pilotas Monake pateko į nedidelę avariją, sužeidimų išvengė. Avarijos priežastimi britas įvardino vykusius audringus vakarėlius.

Konstruktorių rikiuotėje pirmą vietą užsitikrino „Mercedes“ (617 taškų). Antroje pozicijoje liks „Ferrari“ (374). Toliau žengia „Williams“ (243), „Red Bull“ (172), „Force India“ (112).

Pilotams Brazilijoje reikės įveikti 71 ratą. Vieno jų ilgis – 4,309 km. Iš viso lenktynininkai nuvažiuos 305,909 km. Sinoptikai penktadienį ir šeštadienį žada karštį ir lietų. Bus 29–31 laipsnis šilumos. Sekmadienį atvės iki 23 laipsnių, bet lietaus tikimybė bus tik 20 proc.

Paskutinis, 19-as, „Formulės-1“ čempionato etapas vyks po dviejų savaičių Jungtinių Arabų Emyratų mieste Abu Dabyje.

Transliacijų tvarkaraštis:

Penktadienis, lapkričio 13 d.

13.55 val. pirma treniruotė;
1.35 val. antra treniruotė.

Šeštadienis, lapkričio 14 d.

16.00 val. trečia treniruotė;
17.55 val. kvalifikacija.

Sekmadienis, lapkričio 15 d.

17.50 val. lenktynės.