Dakaro ralio mėgėjai kitą savaitę patys turės pradėti it tikri lenktynininkai, jei norės suspėti visur: du lietuviški ekipažai panašiu metu pakvietė užsukti į savo stovyklas, kurios įsikūrusios skirtinguose Vilniaus galuose.

Ketvirtadienio rytą pirmoji kvietimą žurnalistams išplatino „Agrorodeo“ komanda, kurią sudaro V. Žala ir šturmanas Saulius Jurgelėnas. Pasidalinti naujienomis ir pademonstruoti paskutinius prototipinio „Seat Leon Dakar“ automobilio patobulinimus naujai susibūręs ekipažas ketina pirmadienį, 10 val.

Praėjus vos dviems valandoms į žiniasklaidos atstovų elektroninio pašto dėžutes atkeliavo ir „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komandos pranešimas su raginimu apsilankyti B. Vanago ekipažo techninėje bazėje ir pasinaudoti paskutine proga užmesti akį į ketvirtą kartą Dakaro ralyje startuosiančio piloto „Toyota Hilux Overdrive“ visureigį bei naujai įrengtą serviso sunkvežimį.

Paskirtas laikas – pirmadienis, 8.30 val.

Net ir neminint fakto, jog renginiai, skirti iki vėlumos įprastai dirbantiems žurnalistams, retai kada vyksta tokį ankstyvą rytmetį, kyla klausimas, kodėl dvi komandos savo pristatymus rengia kone identišku laiku?

DELFI kalbinti B. Vanago komandos atstovai neigė lenktyniaujantys dėl visuomenės dėmesio ir tvirtino nenumanę, kad pirmadienio rytą į svečius žiniasklaidą kviečia ir „Agrorodeo“ ekipažas – esą jų žiniomis, kolegos Lietuvoje ir konkurentai Dakaro ralyje iš pradžių planavo savo renginį kitu laiku ir kitoje vietoje.

O surengti savo technikos išlydėtuves vos saulei patekėjus nuspręsta dėl to, jog komanda spėtų ją tą pačią dieną pristatyti į Klaipėdos uostą, iš kurio automobiliai ir atsarginės dalys iš pradžių bus plukdomi į Havrą (Prancūzija), o vėliau – į Buenos Aires (Argentina).

Savo ruožtu, „Agrorodeo“ šturmanas S. Jurgelėnas teigė, kad laikas ir vieta komandos technikos demonstravimui buvo parinkti prieš savaitę ir nuo to laiko nebekeisti. Iš DELFI išgirdęs apie B. Vanago, su kuriuo 2013 metais kartu įveikė Dakaro ralį, planus, lenktynininkas skėsčiojo rankomis.

„Turbūt tai sutapimas – kažkaip su Benediktu nesusikalbėjome. Oho. Na, mes palauksime visų, kol susirinks, oficialią dalį galėsime vėliau pradėti“, – išeičių ieškojo S. Jurgelėnas.

Kitaip nei „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komanda, V. Žalos ir S. Jurgelėno duetas savo techniką iki Havro gabens sausuma, todėl kol kas niekur neskuba.

Trečiasis Dakaro ralyje dalyvausiantis ekipažas iš Lietuvos savo automobilio pristatymui pasirinko savaitgalį. Antanas Juknevičius ir Mindaugas Slapšys naująjį „Toyota Hilux Overdrive“ smalsuoliams parodys ateinantį šeštadienį.

2016-ųjų Dakaro ralis vyks Argentinoje ir Bolivijoje, kur sportininkai per 14 maratono dienų turės įveikti daugiau nei 8 tūkst. kilometrų. Varžybos sausio 2 d. tradiciškai startuos Argentinos sostinėje Buenos Airėse, o lenktynių trasą įveikę sportininkai ant podiumo kils Rosarijo mieste, sausio 16-ąją.