Egzotų trumpaplaukė katė

Norite katės, kuri ilgais žiemos vakarais ramiai gulėtų Jums ant kelių ir skleistų malonią šilumą? Egzotų trumpaplaukė katė mielai prisiims šį rūpestį. Šios veislė katės yra ramaus ir prieraišaus būdo. Jos nuolat glaustosi prie kojų ir laukia savo šanso būti paglostytos.
Pačios būdamos ramios, vengia triukšmo ir chaoso aplink, todėl joms reikia laiko apsiprasti prie svečių namuose ar vaikų noro jas paniurkyti.

Abisinijos katė

Šios katės pasižymi ypatingu aktyvumu ir yra visiškai neišrankios savo žaidimų partneriams, jos vienodai gerai sutaria su įvairaus amžiaus žmonėmis, šeimos nariais ir net su visai svetimais.
Abisinijos veislės katės – puikus pasirinkimas tėvams, norintiems suteikti džiaugsmo savo vaikams.

Persų katė

Persiškos katės labai švelnios, jos tarsi gimusios glamonėjimui. Jos labai greitai prijunka prie šeimininko, bet ir labai greitai atšlyja, jeigu šis su ja elgiasi grubiai.
Nors persiškos katės nemėgsta triukšmo ir šurmulio, tačiau būti aplinkinių dėmesio centre joms patinka.

Burmos katė

Burmos katė, kaip nei viena kita, jaučia priklausomybę aplinkinių dėmesiui ir jai jo tikrai nestinga dėka savo žavesio. Šios veislės katės – ištikimos klausytojos: jos gali valandomis išgulėti Jums ant kelių ir išklausyti viską, ką joms šnekate.
Šių kačių poreikis jausti dėmesį toks didelis, kad jos nusiteikusios jį gauti iš bet ko (net ir kitų gyvūnų). Dėl šios priežasties reikėtų pagalvoti apie dar vieną gyvūną namuose, kad šis burmos katei sudarytų kompaniją tada, kai Jūsų nebus namuose.

Siamo katė

Savo charakteriu siamo katės labai primena burmos kačių veislę (taip pat trokštančios bendravimo), tačiau jos turi ir išskirtinį bruožą – padidintą smalsumą. Siamo katės reikalauja iš šeimininko ne tik dėmesio, jos siekia būti dalimi visko, ką jis veikia.
Dėl savo plataus intersų rato šios katės lengvai randa kalbą su aplinkiniais ir savo elgesiu primena šunį. Beje, šios veislės kates neretai galima matyti vedžiojamas už pavadėlio.

Meino meškėnai

Meino meškėnai neišrankūs kompanijai, labai draugiškai bendrauja tiek su žmonėmis, tiek su gyvūnais. Šios katės lengvai keičia būsenas iš žaismingos į visišką atsipalaidavimą ir atsidavimą šeimininko glamonėms. Jos puikios palydovės kelionėse ir labai lengvai pripranta prie pavadėlio.

Reksai

Šios beveik beplaukės katės, trokšdamos dėmesio ir švelnumo, pasirengusios žaisti su bet kuo. Ir tai daro jas viena iš draugiškiausių veislių.
reksai nemėgsta vienatvės, todėl stengiasi padėti šeimininkui visame kame, ką jis daro, o siekdami šeimininko malonės ir meilės šios veislės katinai neretai elgiasi net keistokai.