4 asmenims.

Gaminimo laikas: 80 min., 250 kcal.

Jums reikės:

700 g menkės,
100 g salierų,
2 svogūno galvučių,
1 saldžiosios paprikos (geltonos),
40 ml alyvų aliejaus,
500 g bulvių,
350 ml pieno,
50 g smulkintų petražolių,
50 g krapų,
druskos,
juodųjų pipirų – pagal skonį.

Menkę nuplaukite, nuskuskite žvynus. Užpilkite 2 litrais šalto vandens, užkaiskite ir virkite 40 min.

Salierus nuplaukite, nusausinkite, smulkiai supjaustykite; pusę sudėkite į buljoną ir virkite 10 min. Buljoną perkoškite. Nulupkite žuvies odelę, atskirkite mėsą nuo kaulų ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Svogūnus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Saldžiąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklyną ir supjaustykite šiaudeliais arba smulkiais gabalėliais. Keptuvėje į kaitinkite alyvų aliejų suberkite susmulkintas daržoves.

Viską pakepinkite nuolatos maišant apie10 min. Bulves nulupkite ir supjaustykite. Perkoštą buljoną pakaitinkite iki užvirimo, suberkite bulves ir virkite 10 – 15 min.

Vėliau supilkite apkepintas daržoves, karštą pieną, file gabalėlius, įberkite druskos, pipirų ir dar virkite 10 min. Patiekdami patiekalą, kiekvieną lėkštę papuoškite įberdami smulkintų krapų ir petražolių.

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/gyvenimas/receptai/zuvies-diena.d?id=18624445

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)