"Akcininkams bus pateiktas svarstyti klausimas dėl įmonės įstatinio kapitalo didinimo 6 mln. litų. Iki šiol yra numatyta, kad 3 mln. litų pinigais skirs Klaipėdos miesto savivaldybė. Už juos bus nutiesti vandentiekio tinklai Plytinės kvartale. Tikimės čia statybas pradėti šių metų rudenį, nes projektavimo darbai jau eina į pabaigą. Klaipėdos savivaldybė planuoja ir 269 tūkst. litų vertės turtinį įnašą - į įmonės balansą bus perduoti kai kurie tinklai ir siurblinės. 6 mln. riba nustatyta tam, kad galbūt Klaipėdos rajono savivaldybė panorės skirti lėšų vandentiekio tinklų plėtrai", - sakė "Klaipėdos vandens" generalinis direktorius Leonas Makūnas.

Pasak jo, pirmąjį ketvirtį bendrovės nuostoliai susidarė tik dėl to, kad pagal naujus reikalavimus reikėjo suformuoti atostogų rezervą.

Klaipėdos miesto savivaldybei priklauso 94,1 proc. įmonės įstatinio kapitalo. Klaipėdos rajono savivaldybė valdo 4,7 proc., o Neringos miesto savivaldybė - 1,2 proc. "Klaipėdos vandens" akcijų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją