Pasižiūrėkite:

„eTaksi“ Pop (tarifas – skaitytojo pastaba) įkainiai:

Įsėdimo mokestis: 0.58 €

1 km: 0.64 €

Prastova – 1min: 0.12 €

„UberPop Talinn“ kainos

Įsėdimo mokestis: 1.90 €

1 km: 0.35 €

PLIUS laikas – 1 min: 0.15€

Žemiau matomi skaičiavimai buvo padaryti vežant tikrus keleivius,
taksometro rodmenys nufotografuoti, „Uber“ kainos skaičiavimus pagal GPS
parodymus (kaip turėtų skaičiuoti ir pats „Uber“) atliko programėlė.

Kairėje – taksi kaina Vilniuje, dešinėje – „Uber“ kaina Taline:


Tiesa, čia nėra atsižvelgta į „Uber“ funkciją „Surge Pricing“ – tai funkcija, kai iš tam tikrų zonų važiuojant (piko, koncertu metu, esant blogam orui ir t.t.) galutinė kelionės kaina bus padauginta iš tam tikro skaičiaus – 1,5 2 ar 3 (priklauso, kaip sugalvos „Uber“, nes nežinia, ar jų tarifai bus patvirtinti savivaldybėje ir ar kas nors tai kontroliuos).

Taip pat „puikus“ dalykas yra minimalios važiavimo išlaidos ir „Cancelation fee“. Šiuo atveju važiuojant labai trumpą atstumą vis tiek mokėsite 3 eurus ir jei išsikvietus pasikeis planai ar persigalvosit, tai prie atsiprašymo turėsite pridėti 3 eurų mokestį iš savo kreditinės kortelės.

Man kaip vairuotojui sąlygos patinka, gal kiek gąsdina tas 20 proc., kurį turėsiu atiduoti, bet „Surge price“ ir minimalios važiavimo išlaidos. Įdomu sužinoti vilniečių nuomonę, ar važiuos.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalinti savo nuomone? Užfiksavote prekių ar paslaugų kainų skirtumsu Lietuvoje ir svetur, kuriais norite pasidalinti? Jūsų istorijų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt. Taip pat rašinius galite siųsti naudodamiesi žemiau esančia nuoroda: