"Sulaukiau kvietimo ir neabejodamas sutikau. Man labai malonu sugrįžti į Lietuvą ir startuoti kartu su lietuviais", - Eltos korespondentui sakė trečiadienį į Vilnių iš Italijos atskridęs 2002 metų "Tour de France" lenktynių prizininkas.

R.Rumšas rengiasi dalyvauti tiek atskiro starto, tiek grupinėse lenktynėse. Dviratininkas prisipažino, kad atskiro starto lenktynėms skirtu dviračiu jis važiuos po dvejų metų pertraukos.

33 metų lietuvis, šiuo metu atstovaujantis Italijos mėgėjų komandai "Parkpre-Guru-Selle Italia", prisiminė, kad paskutinį kartą jis Lietuvoje lenktyniavo 1999 metais per šalies čempionatą Panevėžyje.

Šį sezoną mėgėjų varžybose dalyvaujantis R.Rumšas teigė, kad jis norėtų atstovauti Lietuvai rugsėjo pabaigoje Madride (Ispanija) vyksiančiame pasaulio čempionate.

R.Rumšas šį sezoną Italijoje dalyvavo 18-oje mėgėjų lenktynių, iš kurių laimėjo net 15. "Dar dvi pergales padovanojau savo komandos draugui", - sakė sausio mėnesį sutartį su profesionalų komanda "Acqua e Sapone" nutraukęs dviratininkas.

R.Rumšas teigė, kad jis dar jaučiasi pajėgus kovoti su profesionalais, todėl nepraranda vilčių sugrįžti į elitą.

Lietuvos čempionato atskiro starto lenktynės vyks penktadienį, o grupinės lenktynės bus surengtos sekmadienį. Varžybų dalyviai startuos ir finišuos Ignalinoje, Laisvės aikštėje.

R.Rumšui teks kovoti su Tomu Vaitkumi ("Ag2r-Prevoyance"), Linu Balčiūnu, Sauliumi Ruškiu (abu - "Agritubel"), Dainiumi Kaireliu ("Amore e Vita-Beretta"), Raimondu Vilčinsku, Vytautu Kaupu (abu - "Jartazi-Revor"), Aivaru Baranausku ("VC Roubaix") ir kitais.

Marius Sabaliauskas ("Lampre-Caffita") šiuo metu sirguliuoja, todėl į Lietuvos čempionatą neatvyks. Pirmenybėse Ignalinoje nebus ir pajėgiausių šalies dviratininkių - Editos Pučinskaitės, Modestos Vžesniauskaitės, Zitos Urbonaitės, Erikos Vilūnaitės.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją