Pastaruosius keletą metų ši iš Skandinavijos keliaujanti namų dekoravimo mada vis labiau įsitvirtina ir lietuvių namuose, rašoma pranešime spaudai.

Apie nėrimą vašeliu iš virvių pasakoja internetinės namų tekstilės ir dekoro parduotuvės „Fėjos namai“ vadovė Svajūnė Vainauskienė.

Kaip ir kiekviena tendencija, taip ir ši gimė iš praktinio poreikio. Šiaurės šalyse, esant atšiauriam klimatui, žmonės įvairiais, netradiciniais būdais savo namams bando suteikti jaukumo bei spalvų. Taip dar prieš keletą metų gimė įvairių jaukių namų aksesuarų – kilimų, pagalvėlių, lovatiesių, sėdmaišių nėrimas vašeliu. Šiais laikais, atrodo, jau išsikvėpusi nėrimo mada sugrįžo su nauja energija ir neįprasta forma bei itin plačia spalvų gama.

Lietuvoje nėrimas vašeliu iš virvių prasidėjo nuo spalvingų krepšių, kurie ilgą laiką būdavo neriami tiesiog kaip hobis.

„Vieną vakarą įmonės kolektyvas susirinko į nėrimo pamokas. Ši veikla taip užkabino, jog po darbų vis dažniau pradėjome rinktis kartu ir nerti. Taip vieną kartą kilo idėja pasidalinti tuo su savo artimiausiais žmonėmis, o galiausiai virto sprendimu sukurti namų liniją. Taip gimė naujas ženklas „Le Puf“.

Kadangi mums tai liko tik hobis, sau pasilikome tik kūrybinę dalį, o prekinio ženklo produkcijos gamybai subūrėme profesionalių mezgėjų komandą. Ieškojome išskirtinumo tarp jau esančių įvairiose rinkose panašių gaminių, atradome naujus raštus ir pateikimo būdus, o sudėtingiausių iš batraiščio neriamų gaminių – pufų – gamybai į pagalbą pasitelkėme sėdmaišių gamybos meistrus“, – pasakoja S. Vainauskienė.

Šis jau visuose kontinentuose išplitęs Skandinavų namų dekoravimo būdas labiausiai žavi dėl savo minimalizmo ir spalvingumo. Detalėmis neperkrauti daiktai lengvai įkomponuojami į bet kokį interjerą bei atlieka ne tik dekoro, bet ir praktinę funkciją.

Šiuo metu iš virvių neriami ne tik krepšiai, bet ir sėdmaišiai, kilimai, dekoratyvinės pagalvės, krepšiai daiktams bei stalo padėkliukai.

„Iš virvių galima nunerti įvairiausių namų dekoro elementų, kurie kartu ir atliks praktinę paskirtį. Plataus asortimento, profesionalų rankomis gaminama nerta namų dekoro linija iš įvairių spalvų virvių tinka prie įvairios stilistikos namų. Tačiau idealiausiai „Le Puf“ gaminiai prigyja skandinaviškuose interjeruose“, – pasakoja S. Vainauskienė.

Svajūnė pastebi, jog Lietuvoje plintant šiai nėrimo tendencijai atsiranda vis daugiau savamokslių mezgėjų, kurios reikiamo dėmesio neskiria produkto kokybei, o pasitenkina vien gražiu eksterjeru. Kaip teigia S. Vainauskienė, tokioje produkcijoje po trumpalaikio panaudojimo dažniausiai išlenda brokas.

„Pavyzdžiui, pufas apneriamas gana dailiai, tačiau jo užpildymui pasitelkiamos paprasčiausios sintetinės pagalvės, kurios jau po kelių atsisėdimų susiploja, be to pufas dažnai nenusivelka, jo negalima skalbti, todėl turėjęs tapti ilgalaikiu namų aksesuaru, toks daiktas tampa nebefunkcionalus. Lengviausias būdas atpažinti nekokybišką gaminį – patikrinti, ar jis atsegamas ir kas yra jo viduje“, – pastebėjimais dalijasi S. Vainauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)