Tarp galimų nuostolių – išankstiniai apmokėjimai Egipto viešbučiams. Dabar kelionių organizatoriams teks iš naujo derėtis su vietos partneriais ir žadėti tokias pačias verslo apimtis po to, kai bus atkurtas susisiekimas oru.

Laikraštis rašo, kad dabar Egipte yra apie 80 tūkstančių Rusijos piliečių. Dar apie 100 tūkstančių žmonių yra įsigiję keliones į Egiptą iki gruodžio pabaigos.

Pačios keliones į Egiptą organizuojančios agentūros jau penktadienį, lapkričio 6 dieną, pradėjo skelbti, kad sustabdė kelionių į Hurgadą ir Šarm aš Šeichą pardavimus. Savo klientams, turėjusiems išskristi į Egiptą artimiausiomis dienomis, jos pasiūlė poilsį tomis pačiomis datomis Turkijos kurorte Antalijoje ir Kipre arba sugrąžinti visą kelionės kainą.

Dar vienas variantas – turistinis depozitas: atostogos perkeliamos ir kita kelionė užsakoma gruodžio mėnesį arba jau po Naujųjų.

Vienos kelionių agentūros vadovas interviu „RBK“ ironizavo, kad jeigu valdžia parodytų bent moralinę paramą – tai jau būtų istorinis įvykis. Laikraštis patikslino,kad anksčiau valstybė pagalbos kelionių organizatoriams neteikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)