Troškinį visada valgome su marinuotais agurkais arba kalafiorais. Ir įdomiausia, kad netgi ne itin mėgstantys vištieną ragautojai gyrė patiekalą. Tiekiant pietums, troškinys atstoja ir sriubą ir “antrą” patiekalą. Dar vienas didelis privalumas – jį galima gaminti ir iš “naminės” vištos, kurią dauguma naudoja tik sultinių gamybai, tad jei jums svarbu ką valgote – tai būtent toks patiekalas.

1 vidutinę vištą (apie 1,5 kg) dedu į greitpuodį, įpilu dvi stiklines vandens, sandariai uždengiu puodą, ir, garams pradėjus veržtis lauk, sumažinu ugnį ir imuosi daržovių.

4 dideles bulves supjaustau nemažais kubeliais, 2 morkas sutarkuoju stambia tarka (arba naudoju šaldytus šiaudelius), 2 vidutinius svogūnus supjaustau pusžiedžiais, 1 nedidelį baklažaną supjaustau kubeliais.

Variacijos: baklažaną keiskite cukinija, patisonu arba moliūgu.

Vištą verdu apie pusvalandį, verdant paprastame puode reiktų, kad vanduo apsemtų vištą ir virti nuo užvirimo apie 1h. Vištą iškeliu į didelę lėkštę ir atskiriu mėsą nuo kaulų (odos nenaudoju). Mėsą pasmulkinu iki nedidelių gabaliukų. Į likusį sultinį greitpuodyje (arba kelias stiklines sultinio paprastame puode) sudedu pjaustytas daržoves, sudedu vištieną. Beriu 2 a.š. druskos, 2 a.š. prieskonių paukštienai mišinio, 2 a.š. ciberžolės, žiupsnelį kmynų.

Visus produktus gerai sumaišau, jungiu ugnį, dengiu puodo dangtį ir, troškiniui užvirus, palieku troškintis apie 10 min.

Tuomet puodą nukeliu nuo ugnies ir troškinį pagardinu 2 v.š. 30proc. grietinės.

Šis patiekalas labiausiai tinka su marinuotomis daržovėmis, bet esame valgę ir su raugintais agurkais/kopūstais/burokėliais – irgi gardu.