Rudenį sugrįžta ir jau tradicija tapusios „Nemunring Winter Games“ lenktynės. Jau ketvirtą sezoną vienintelė Lietuvoje lenktynių trasa „Nemuno žiedas“ organizuoja sprinto ir slalomo pirmenybes, kuriose savo sportinius įgūdžius gali tobulinti patyrę lenktynininkai.

Taip pat šalia jų startuoja ir pirmus žingsnius austosporte norintys žengti vairuotojai.

Praėjusį, trečiąjį žaidynių sezoną, kas antrą sekmadienį į „Nemuno žiedą“ susirinkdavo vidutiniškai apie šimtą dalyvių, kurie paskutinę savaitgalio dieną pasirinkdavo praleisti aktyviai.

2015 metų žiemos žaidynės „Nemuno žiede“ prasidės jau šį savaitgalį, lapkričio 8 dieną, 9 valandą ryto. Kaip ir ankstesnėse žaidynėse, taip ir artėjantį sekmadienį, „Nemunring Winter Games“ dalyvius pasitiks dviejų skirtingų konfigūracijų trasos, kurios bus subalansuotos ne tik mėgėjams, bet ir profesionalams.

Pirmoji trasa – lėta, reikalaujanti automobilio žvitrumo ir greitos jūsų reakcijos. Konfigūraciją sugalvoję organizatoriai tikisi, jog pirmoji trasa pareikalaus žymiai daugiau meistriškumo ir atidumo iš visų žaidynių dalyvių. Antroji – per visą „Nemuno žiedą“ nusidriekianti trasa, kurioje dalyviai galės pademonstruoti galingų automobilių pajėgumą ir savo vairavimo įgūdžius skriejant didesniu nei įprasta greičiu.

Kadangi čempionatas vyks iki pat pavasario, tad jo dalyviai galės išbandyti įvairaus tipo kelio dangas: nuo sauso asfalto iki šlapio sniego ir ledo. Tai bene vienintelės šalyje vykstančios tokios apimties žiemos autosporto pirmenybės.

Vyks ir daugiau žiemos lenktynių

Žiema Lietuvos autosporte neįsivaizduojama be žiemos ralio „Halls Winter Rally“. Šis renginys sutraukia visus šalies klasikinio ralio sportininkus, pasidžiaugti žiemos švente susirenka tūkstančiai šios sporto šakos aistruolių.

Gerokai paspaudus šaltukui hipodromuose ir ant užšalusių ežerų vyksta treko lenktynės. Jose slidžia kelio danga ratus sukti galės kiekvienas norintis. Tokiose lenktynėse, posūkiai įveikiami slystant šonu, o natūralios sniego saugos zonos užtikrina saugumą žiūrovams.

Nors sinoptikai prognozuoja šiltą žiemą, bet autosporto mėgėjai labai tikisi, kad šį sezoną turės progos išbandyti automobilio valdymą slidžia kelio danga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)