Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai 2015 m. lapkričio 3 d. iš bendrojo pagalbos centro gavo pranešimą apie medžiotojus, medžiojančius šernus draudžiamu būdu.

Nuvykus į pranešėjo nurodytą vietą, įtarimai apie medžioklę draudžiamu būdu pasitvirtino. Kombainas lauke pjovė kukurūzus, o netoliese jo stovėjo du medžiotojai, kurie šaudė į nuo kombaino bėgančius šernus. Šernai tai išlįsdavo iš kukurūzų, tai išgirdę šūvį vėl slėpdavosi juose. Negana to, vienas iš medžiotojų, kurį laiką pasėdėjęs bokštelyje, išlipo ir visureigiu važinėjo po lauką ieškodamas ilganosių. Sužeidęs vieną šerną, jį vijosi visureigiu tol, kol užkirto gyvūnui kelią link miško, tuomet išlipo iš automobilio ir jį nušovė.

Pradėjus medžiotojų patikrinimą paaiškėjo, kad tai medžiotojų klubo „Šventybrastis“ medžiotojai, o medžioklės vadovas teigė, kad jie vykdo medžioklę tykojant. Abu medžiotojai su savimi neturėjo jokių medžioklės dokumentų, išskyrus medžioklės lapą. Medžioklės lapas buvo užpildytas netinkamai, nes jame nurodyta medžioklės data buvo ne esamos, o kitos dienos. Aplinkos apsaugos inspektoriams nebuvo pateikti nei medžiotojo bilietai, nei leidimai laikyti ir nešioti šaunamuosius ginklus. Tik vėliau vienas iš jų prisiminė, kad reikiamus dokumentus turi namie. Matyt, vyrai labai skubėjo į šernų medžioklę, nes vienas iš jų ginklą atsivežė netgi be dėklo, tiesiog padėtą ant automobilio sėdynės. Medžioklė buvo sėkminga, sumedžioti trys šernai.

Tai štai kaip skirtingai medžiotojai mini savo globėjo dieną. Vieni susikaupia ir pasiruošia naujam medžioklės su varovais sezonui, apmąsto sėkmingas medžiokles ir padarytas klaidas, tuo tarpu kiti bet kokiomis priemonėmis ar būdais nori namo parsinešti mėsos. Dėl šių medžiotojų veiksmų vyksta tyrimas.

Piliečiai ir toliau kviečiami būti neabejingais ir apie pastebėtus gyvosios gamtos išteklių naudojimo pažeidimus informuoti Bendruoju pagalbos centro numeriu 112.