Trečiadienį Vokietijos transporto ministras Alexanderis Dobrindtas išsakė susierzinimą dėl VW ir informavo, kad visi grupei priklausantys dabartiniai VW, „Audi“, „Škoda“ ir „Seat“ modeliai, tiek su dyzeliniais, tiek su benzininiais varikliais, bus testuojami iš naujo, siekiant nustatyti išmetamų anglies dioksido ir azoto oksido kiekį.

Anksčiau Vokietijos vyriausybė buvo pranešusi, kad iš naujo bus tikrinama tik VW dyzelinių automobilių azoto oksido emisija.

Apie šį sprendimą paskelbta po antradienio VW pranešimo, kuriame teigiama, kad anglies dioksido emisijos duomenys buvo pamažinti beveik 800 tūkstančių automobilių, parduotų daugiausia Europoje.

Dėl šios priežasties taip pat buvo sumažinti ir šių automobilių degalų sunaudojimo duomenys. Tai reiškia, kad automobiliai naudoja daugiau degalų, nei tikėjosi jų pirkėjai.

A. Dobrindtas informavo, kad 800 tūkst. automobilių su suklastotais testavimo duomenimis yra pakeliui į Vokietiją.

Jo teigimu, vyriausybė norėjo priversti VW sumokėti papildomus automobilių mokesčius, kurie prisidėtų dėl didesnio anglies dioksido emisijos lygio, tačiau ministras sakė negalintis pateikti prisidėsiančių mokesčių dydžio.

Po šio pranešimo naujo masto įgavo krizė, kilusi dėl to, kad didžiausia Europos automobilių gamintoja suklastojo dyzelinių automobilių azoto oksido, kuris sukelia smogą, emisijos duomenis.

Ryškėja pirmosios skandalo pasekmės

Volkswagen“ (VW) grupės narių, įskaitant VW, „Škoda“ ir „Seat“, gamybos automobilių pardavimai Jungtinėje Karalystėje spalį sumažėjo, pagrindinė tokio nuosmukio priežastis yra kilęs automobilių gamintojos teršalų emisijų skandalas. Apie tai praneša BBC remdamasi Britanijos automobilių gamintojų ir prekeivių organizacija (SMMT).

VW automobilių pardavimai smuko 9,8 proc. „Škoda“ – 3 proc., „Seat“ – net 32,2 proc. Tačiau „Audi“, „Porsche“ ir „Bentley“ pardavimai išaugo.

Iš viso automobilių pardavimai Didžiojoje Britanijoje spalį sumažėjo 1,1 proc., pranešė SMMT. Pasak organizacijos, nuosmukis spalį – pirmasis po net 43 mėnesius trukusio augimo.

Šių metų spalį parduota 13970 VW markės automobilių, kai tuo tarpu tą patį 2014 metų mėnesį tokių automobilių buvo parduota 15945. Tačiau „Volkswagen“ – ne vienintelė automobilių gamintoja, kurios pardavimai spalį sumažėjo. Naujų „Vauxhall“ automobilių pardavimai smuko 16 proc., „Ford“ pardavimai – beveik 9 procentais.

Nuo šių metų rugsėjo, kai kilo teršalų emisijų skandalas, „Volkswagen“ grupės veikla atidžiai stebima.

JAV aplinkosaugos agentūra (EPA) nustatė, kad VW automobiliuose su dyzeliniais varikliais buvo įmontuota programinė įranga, leidžianti klastoti taršos testų rezultatus.

Vėliau „Volkswagen“ prisipažino, jog 11 mln. dyzelinių automobilių visame pasaulyje turi įrangą, kuri gali klastoti taršos testų rezultatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)