Per savaitę vykdydami akciją „Medžiok saugiai“ Šiaulių regiono aplinkosaugininkai surengė 7 reidus ir patikrino dešimtis medžiotojų. Spalio 27 dieną apie 23 valandą gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai surengė pasalą Kelmės rajone, Kumpiškės kaime. Pareigūnai matė, kaip į kaimą atvažiavo automobilis „Volkswagen Passat“. Vairuotojas užgesino šviesas ir kaimo keliuku, per laukus važiavo tamsoje. Sustabdžius automobilį paaiškėjo, kad jį vairuoja K.R. (1972 m.). Kartu važiavo Ž.P. (1976 m.). Vyrai turėjo graižtvinius šautuvus, tačiau dokumentus turėjo tik vairuotojas. Vyras pateikė medžiotojo bilietą ir leidimą ginklui. Antrojo medžiotojo dokumentai, kaip paaiškėjo, liko namuose.

Vyrai aplinkosaugininkams ėmė teisintis, kad nemedžioja. Pirmoji vyrų versija buvo, kad važiuoja saugoti savo tvenkinio nuo brakonierių. Antroji, kad ieško pasimetusio šuniuko, o trečioji, kad lydi vienas kitą parodyti žemės sklypą. Pasiteisinimai išradingi, tačiau Ž.P. už neatsakingą elgesį teks atsakyti. Ginklo dokumentus namuose palikusiam medžiotojui, už medžioklės taisyklių (16.3 punktas) pažeidimą surašytas protokolas (ATPK 85 str. 1 d.).

Tai ne vienintelis pažeidimas, nustatytas praėjusią savaitę. Kelmės rajono agentūros darbuotojai spalio 31 d. Šiaulių rajone patikrino Pakapės medžiotojų būrelį. Medžioklės dokumentai buvo tvarkingi, sumedžioti gyvūnai buvo tinkamai pažymėti licencijomis, tačiau vienas iš medžiotojų (R.V.) nedėvėjo nei ryškiaspalvio galvos apdangalo, nei liemenės. Už medžioklės taisyklių (71.13 punktas) pažeidimą surašytas protokolas (ATPK 85 str. 1 d.) ir bus skirta bauda.

Nors pareigūnai nuolat rengia reidus, tačiau pažeidimų vis dar pasitaiko. Praėjusį savaitgalį Mažeikių rajone, Sėdos girioje, per medžioklę buvo sužeistas vyras. Kolegos į elnius šauta kulka, pataikė medžiotojui į koją. Vyras gydomas ligoninėje, įvykio aplinkybes aiškinasi policija.