Japonija, Lietuva, Bulgarija, Vengrija, Rusija ar Kazachstanas prieš pasaulio kiokušin karatė čempionatą kurpė planus, kaip nudžiauti medalį ar kelis.

Bet Guamo, Kuveito, Mauricijaus, Honkongo, Panamos ir kitų egzotiškų kraštų pasiuntiniai į Tokijų atkeliavo neturėdami tokių užduočių.

Šeštadienį jie jau galėjo visiškai atsipalaiduoti, nes dauguma iškrito iš tolesnės kovos pirmame rate.

Bet kai kurie nebuvo pernelyg įsitempę ir prieš varžybų pradžią.

Štai gana gausi Pietų Afrikos Respublikos komanda prieš pat kovų startą ramiausiai vaikštinėjo po „Metropolitan Gymnasium“ arenos apylinkes, fotografavosi prie čempionato afišų ir traukė savo mėgstamas dainas.

Tuo pačiu metu už kito arenos kampo išėję į lauką kai kurie sportininkai jau atliko apšilimą prieš savo dvikovas, traukdami smalsius praeivių žvilgsnius.

Tokią vietą atletai smūgių serijoms pasirinko ne tik dėl puikaus oro, kuriuo rudenėjantis Tokijas šią savaitę lepino daugiamilijoninio miesto gyventojus ir svečius.

Nors prieš pusę amžiaus statytoje „Metropolitan Gymnasium“ arenoje yra atskira treniruočių salė, daugybė koridorių, rūbinių, kambarių ir kitos paskirties užkaborių, per kiokušin karatė čempionatą du šimtai kovotojų užima juos visus.

Visa arena ir jos užkulisiai tarsi supanašėja su turgumi Tokijo kinų kvartale: pramaišiui išbarstyti įvairių delegacijų atstovų daiktai, tarp jų sukinėjasi ar bando apšilti jų savininkai, čia pat sulaukiantys ir trenerių pastabų, ir masažo, ir priešpiečių.

Tokiame skruzdėlyne patartina žiūrėti sau po kojomis – tiesiogine to žodžio prasme. Juk nebūtų malonu užminti ant 100 kg svorio kovotojo, miegančio tiesiog koridoriuje, ant grindų patiestame miegmaišyje. Tokių būna apstu, mat taip čempionato dalyviai ne tik trumpina laiką tarp savo dvikovų, bet ir atgauna jėgas. Kaip jiems pavyksta pūsti į akį iškart po sunkių kautynių ar prieš atsakingą akistatą – nežinia. Bet, tarkime, Rūta Brazdžionytė Lietuvos komandoje yra gyvas pavyzdys.

Tiesa, lietuviams „Metropolitan Gymnasium“ arenoje nereikia ieškoti laisvesnio kampelio. Vienai pajėgiausių turnyro rinktinių organizatoriai rezervavo erdvią rūbinę, šalia kurios pakanka vietos ir apšilimui.

Primename, kad iš 17 Lietuvos komandos sportininkų sekmadienį kovą dėl medalių tęs šeši: Lukas Kubilius, Valdemaras Gudauskas, Edgardas Sečinskis, Antanas Klibavičius, Gabija Gudeliauskaitė ir R. Brazdžionytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)