„Renault“ akcijos po naujienų paskelbimo buvo pabrangusios 7,5 proc. ir kainavo 6,13 euro. Tai buvo didžiausia jų vertė nuo rugpjūčio 11 dienos.

Spalio 30 dieną Paryžiuje 10 val. 26 min. vietos laiku akcijos buvo pabrangusios 4,9 proc., skelbia verslo naujienų agentūra „Bloomberg“.

„Renault“ skaičiai „yra erzinančiai geri ir vėlai ketvirtadienį per konferencinį skambutį buvo lydimi kai kurių didelio pasitikėjimo kupinų vadovybės garsų“, klientams sakė analitikas Maxas Warburtonas iš „Sanford C. Bernstein“, kuri atliko įmonės vertinimą rinkoje.

„Generalinis direktorius Carlosas Ghosnas vadovauja galbūt greičiausiai 2016 metais Europoje augsiančiai automobilių gamintojai. Taip, tai erzina, bet daugiausia dėl to, kad jis, regis, yra teisus (dėl prognozių), o mes klystame“, - teigė analitikas.

Trečiojo ketvirčio koncerno pajamos didėjo 9,4 proc. ir siekė 9,34 mlrd. eurų. Didžiąją dalį šių pajamų sudarė pardavimai įmonėms „Nissan“ ir „Daimler“, ketvirtadienį užsidarius vertybinių popierių biržoms savo pranešime teigė Prancūzijos automobilių gamintoja. Tai viršijo vidutinę 9,16 mlrd. eurų pajamų sumą, kuri buvo apskaičiuota septyniose „Bloomberg“ surinktose analizėse.

„Renault“ patvirtino sieksianti aukštesnių visų metų rodiklių tiek savo automobilių gamybos padaliniams, tiek visai bendrovei.

„Renault“, kuriai priklauso 43,4 proc. japonų partnerės „Nissan Motor Co“ akcijų, plečiasi kituose kontinentuose, kad sumažintų savo priklausomybę nuo Europos, ir 2016 metais turi pradėti gamybą Kinijoje.

Tuo metu, kai rinkos Brazilijoje ir Rusijoje traukėsi, ši automobilių gamintoja siekė didinti pajamas iš nebrangių produktų linijos pardavimų ir stengėsi mažinti savo veiklos kaštus.

„Renault“ ir „Nissan“ taip pat peržiūri savo aljanso struktūrą, kai Prancūzijos vyriausybė padidino savo balsavimo teises „Renault“ valdyme. „Nissan“, kuriai savo ruožtu priklauso 15 proc. „Renault“ akcijų, ir kuri dirba pelningiau, šiuo metu savo partnerės valdyboje balsavimo teisių neturi.

Carlosas Ghosnas, kuris yra abiejų gamintojų generalinis direktorius, trečiadienį teigė, kad išsaugoti 16 metų trunkantį bendradarbiavimą yra gyvybiškai svarbu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)