Buvau neseniai baigusi vieną universitetą, tačiau norėjau ir toliau mokytis, todėl pratęsiau studijas kitame universitete. Už mokslą reikėjo mokėti, todėl teko ieškoti darbo... Pagal specialybę negalėjau gauti darbo – vietos užimtos, aš be praktikos, be to, reikėjo derinti su studijomis, tad negalėjau dirbti visą dieną... Pagalvojau, kad įsidarbinsiu kokiame nors kvalifikacijos nereikalaujančiame darbelyje.

Mąsčiau, kad galėčiau platinti laikraščius – darbas ryte, spėčiau iki studijų laiko viską padaryti. Nuėjau į darbo pokalbį. Darbo skelbime nurodytus reikalavimus atitikau. Tikėjausi, kad iškart būsiu priimta. Tačiau taip nenutiko – manęs į darbą nepriėmė. Aš labai nustebau ir pasiteiravau kodėl.

Iš pradžių vadovas kalbėjo apylankomis, tačiau aš vis tiek norėjau sužinoti tiesą. Vadovas visaip bandė išsisukti. Pagaliau, man nepasiduodant, sulaukiau šokiruojančio atsakymo. „Jūs esate per protinga“, – pasakė jis. „Kaip suprasti per protinga?“ – nustebau. „Jūs pagalvokite – turite aukštąjį išsilavinimą, puikiai kalbate keliomis kalbomis, rašote mokslinius straipsnius...“, – ėmė dėstyti jis. „Na ir kas? – paklausiau aš. – Juk man šiuo metu reikia darbo“.

„Atleiskite, bet mums reikia nekvalifikuotų specialistų“, – galiausiai pripažino jis. Šokiruota išėjau iš darbo pokalbio. Niekada netikėjau, kad galima būti per protingam išnešioti laikraščius...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ruduo – metas, kai ne vienas po vasaros pailsėjęs pradeda ieškoti pokyčių. Vienas jų – nauji iššūkiai naujame darbe. Vis dėlto, iš šono net visai smagiai skambantis darbo paieškos procesas gali varginti: reikalavimai, keliami darbuotojams, jie gali išgąsdinti ne vieną ieškantįjį.

DELFI jau rašė apie išskirtinės auklės ieškojusią moterį – skelbimą internete patalpinusios Viktorijos iš Tauragės reikalavimai auklei papiktino ne vieną.

„Reikalavimai: aukštasis išsilavinimas (pageidautina pedagoginis), be žalingų įpročių, vaikų priežiūros darbo patirtis, vegetariško maisto gaminimas, kačių toleravimas, švelnumas, meilumas, kultūringumas. Reikės: mokyti dainelių, eilėraštukų, žaidimų, gaminti pusryčius ir pietus, tvarkyti namus, vaiką į lauką išvesti bet kokiu oru kasdien 3 valandoms“, – buvo rašoma skelbime. Žadėta alga siekė 1,33 euro už valandą.

Pasidalinkite savo istorijomis! Du savo istorijas atsiuntę skaitytojai gaus po R.D. Wingfield detektyvą „Frosto prisilietimas“, išleistą leidyklos „Briedis“. Savo patirtimi kviečiame dalintis el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Darbas“ arba spaudžiant pilką mygtuką čia iki lapkričio 2 d.