Širvintų rajono policijos komisariato pareigūnai reagavo į šį pranešimą ir, pastebėję įtartiną automobilį, jį sustabdė. Visko matę pareigūnai nustebo - automobiliu važiavo dešimt paauglių, du jų, netilpę į saloną, išsiropštė iš bagažinės, o kartu su jais ir šuo. Dešimtiese automobilyje (neskaitant šuns), taip šiuo atveju būtų galima perfrazuoti žymiąją britų rašytojo Jerome K. Jerome apysaką „Trise valtimi (neskaitant šuns)“, praneša Vilniaus apskrities policija.

Jaunuoliai, tarp kurių buvo ir dvi merginos, buvo pristatyti į Širvintų rajono policijos komisariatą asmenybių nustatymui. Netrukus paaiškėjo, kad jie – vienų Vilniaus globos namų auklėtiniai, kurių amžius nuo 14 iki 17 metų. Septyniolikmetis jaunuolis vairavo automobilį neturėdamas tam teisės, o ir paaiškinti, iš kur gavo automobilį, negalėjo.

Nors jaunuolių kompanija pavogti nieko nespėjo, tačiau panašu, kad išvyka, pasibaigusi Širvintų rajono policijos komisariate, jų nenuliūdino – kompanija juokavo, kūrė savaitgalio planus, socialiniuose tinkluose dalinosi asmenukėmis iš komisariato.

Apie jaunuolius ir jų neadekvatų elgesį pranešta tėvams, pilnamečiams broliams ir seserims, globos namų įstaigos darbuotojams. Kelių paauglių ieškojo Vilniaus policijos pareigūnai, todėl informacija apie juos perduota kolegoms į sostinę.