Gaminama 45 min., 12 porcijų

Produktai: 1,5 stiklinės avižinių dribsnių, 1 stiklinė riešutų (pvz., 0,5 stiklinės migdolų ir 0,5 stiklinės pekano riešutų), 1 stiklinė graikinių riešutų, 2 stiklinės džiovintų datulių (10 min. pamirkyti vandenyje, tada nusunkti vandenį), 3/4 stiklinės kakavos miltelių, 1/4 stiklinės žemės riešutų sviesto (arba migdolų sviesto), 1/4 stiklinės agavų sirupo, klevų sirupo ar medaus.

Kaip gaminti:

1.Avižas ir pekano riešutus 15 min. paskrudinkite 180 laipsnių karščio orkaitėje. Žinoma, galima ir neskrudinti.

2.Riešutus susmulkinkite trintuvu.

3.Datules irgi susmulkinkite iki tešlos konsistencijos.

4.Sumaišykite smulkintus graikinius riešutus, kakavą ir datules, pertrinkite trintuvu.

5.Šį mišinį išimkite į didelį dubenį, suberkite avižinius dribsnius, riešutus, išmaišykite (geriausia išminkyti rankomis).

6.Pakaitinkite medų ir žemės riešutų sviestą dubenėlyje, įstatytame į indą su karštu vandeniu apie 2 – 3 min. Supilkite ant tešlos, išmaišykite mediniu šaukštu (arba rankomis, per polietileninį maišelį).

7.Išklokite gautą tešlą į kepimo formą, ištiestą kepimo popieriumi. Paspauskite, išlyginkite viršų. Įdėkite indą su šią mase į šaldytuvą ir palaikykite 15–20 min., kad sustingtų.

8.Padalinkite lakštą į 12 batonėlių. Jei iš karto nesuvalgysite, laikykite šaldytuve arba šaldiklyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją