Per aukšti batų kulniukai

Galbūt nugarą skauda, nes madingų batų kulniukai per aukšti. Aukštakulniai išbalansuoja svorio centrą, įspėja sveikatos specialistai. Dėl aukštakulnių galite per daug palinkti į priekį, per daug svorio tenka pirštams, todėl apkraunamas juosmuo ir ima skaudėti.

Nugaros skausmas susijęs su prastu virškinimu

2014 m. atliktas tyrimas parodė, kad 31 proc. moterų ir 25 proc. vyrų, kurie skundėsi nugaros skausmais, turėjo virškinimo sutrikimų. Patarimas – mažinkite riebaus ir saldaus maisto. Patariama valgyti liesų baltymų, rudųjų ryžių ir daržovių.

Nešiojate per ankštus džinsus

Siauri džinsai daro meškos paslaugą nugarai. Per ankšti drabužiai varžo, todėl gali kilti nugaros, pečių ir kaklo įtampa. Už džinsų juosmens turi lengvai tilpti pirštas.

Per daug sėdite

Per didelis sėslumas žalingas kūnui. Jei dirbate sėdimą darbą, būtinai atsikelkite nuo kėdės, pasirąžykite, vakarais pasivaikščiokite prieš miegą. Ne mažiau svarbu ir taisyklinga kūno padėtis sėdint.

Rūkote

Tyrimai rodo, kad rūkantiems tris kartus dažniau skauda nugarą nei nerūkantiems žmonėms. Rūkymas kenkia juosmens audiniams, nes lėtina kraujotaką, taigi raumenys prasčiau aprūpinami maistingomis medžiagomis.

Nesportuojate

Tvirtas raumenynas apsaugo nuo skausmų. Jei raumenys silpni, juosmeniui tenka didesnis krūvis, todėl gali imti skaudėti nugarą. Patarimas – sportuokite.

Per mažai geriate vandens

Stubure esantys diskai yra dalinai užpildyti želė konsistencijos medžiagos, kuri 90 proc. sudaryta iš vandens. Organizmui būtina nuolat gauti vandens. Jei vandens geriate per mažai, diskai gali sukietėti, todėl atsiranda skausmai. Puikus būdas pasitikrinti – pažiūrėti šlapimo spalvą: jeigu šlapimas ne skaidrus ir ne šviesiai gelsvas, o tamsiai geltonas, geriate per mažai vandens.

Jums šlapimo takų infekcija

Juosmens, viršutinės nugaros dalies skausmai ar aštrus skausmas šone gali būti ženklas, kad šapimo takų infekcija pasiekė inkstus. O jei šlapinatės dažniau nei įprastai, jei šlapinantis skauda, būtinai kreipkitės į gydytoją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)