Ingredientai

Pipirais galima gardinti ne tik mėsą ar žuvį, bet ir jūros gėrybes ar net desertus. svarbu žinoti, kada kokią pipirų rūšį naudoti.

Gaminimo eiga

Patys populiariausi iš visų pipirų rūšių – juodieji. Naudojami skoniui paaštrinti įvairiuose patiekaluose, marinatuose, padažuose. Žirneliai tinka dėti į sriubas, marinatus, antpilus, o šviežiai maltais gardinami baigiami gaminti patiekalai.

Baltieji pipirai nėra tokie aštrūs kaip juodieji, tačiau jie turi intensyvesnį aromatą, todėl jų reikia gerokai mažiau. Puikiai tinka gardinti prabangius jūros gėrybių ir žuvies patiekalus. Galite naudoti baltiems padažams ir kreminėms sriuboms.

Žalieji pipirai yra labai kvapnūs, itin švelnaus ir gaivaus žalumynų skonio, todėl neužgožia patiekalo skonio. Jie tinka tada, kai juodieji pipirai būna per aštrūs. Naudojami padažams gardinti, mėsos, žuvies, paštetų, vyniotinių ir daržovių skoniui pagerinti.

Rausvieji pipirai turi specifinį saldoką, daug kam kalendrą primenantį skonį. Jie idealiai tinka salotų padažams, jautienos, veršienos, paukštienos patiekalams gardinti. Taip pat suteikia puikų skonį žuviai, vėžiagyviams ir picai. Taip pat tinka patiekalams papuošti.

Kvapieji pipirai dėl savo ypatingo skonio ir kvapo, primenančio gvazdikėlių, cinamono ir muskato mišinį, vadinami universaliausiais prieskoniais. Jais gardinami net saldumynai. Kvapieji pipirai puikiai tinka kepsniams, padažams, marinatams, apkepams ir silkei gardinti. Tačiau padauginti šio prieskonio nevalia, nes gali smarkiai pakisti patiekalo skonis. Šiais pipirais maistas gardinamas likus pusei valandos iki gaminimo pabaigos.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai