Tikrins žaidėjų galimybes

Visi pretendentai į rinktinę šiandien iškart pradės plušėti krepšinio salėje. Rinktinėje laukiama Povilo Čiukino, Pauliaus Jankūno, Tautvydo Lydekos, Simono Serapino, Vido Ginevičiaus, Tomo Delininkaičio, Mindaugo Lukauskio, Manto Česnauskio, Renaldo Seibučio ir kitų. Truputį pavėlavę į stovyklą žadėjo atvykti broliai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai.

“Mums reikia patikrinti, kaip jie atrodo salėje, todėl ir kviečiame į stovyklą. Su Gintaru Krapiku duosime jiems įvairiausias užduotis, žiūrėsime, kaip reaguoja, kaip ginasi, kaip vykdo nurodymus, kaip jaunimas atrodo prie vyresnių žaidėjų. Vyks svarbiausių dalykų patikrinimas”, - sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Sireika.

P.Jankūnas ir R.Seibutis į vyrų komandos stovyklą pereis iš jaunimo rinktinių. Dėl šių žaidėjų visų suinteresuotų komandų treneriai sutarė Lietuvos krepšinio federacijoje.

Liepos 11 dieną ši Lietuvos komanda, kurią sudarys artimiausias rinktinės rezervas, išvyks į Aziją. Ji dalyvaus keliuose turnyruose Kinijoje, po to - Australijoje ir Japonijoje. Lietuviai susitiks su Australijos, Brazilijos, Naujosios Zelandijos ir kitomis rinktinėmis.

Pasak rinktinės trenerių, tai bus vertinga patirtis ir reta galimybė mažiau žaidybinės praktikos turintiems žaidėjams susikauti su pajėgiais varžovais.

A.Sireika kol kas nesinervina

Pagrindiniai rinktinės kandidatai į stovyklą rinksis liepos 21 dieną Palangoje. Į pasirengimo programą yra įtrauktos trys treniruočių stovyklos Palangoje ir Druskininkuose bei draugiškos rungtynės su Vengrijos, Estijos, Rusijos ir kitų šalių nacionalinėmis rinktinėmis.

Lietuvos rinktinė taip pat dalyvaus draugiškame turnyre Juodkalnijos mieste Podgoricoje, kur susitiks su Serbijos ir Juodkalnijos, Kroatijos ir Slovėnijos komandomis.

Apie tai, jog atsisveikina su Lietuvos rinktine, neseniai paskelbė Saulius Štombergas, kol kas nežinia, ar Europos čempionate rungtyniaus Šarūnas Jasikevičius, Eurelijus Žukauskas, Darius Songaila. Tačiau A.Sireika tikisi, kad vis dėlto į komandą atvyks visi reikalingiausi žaidėjai.

“Iki liepos 21 dienos pagrindiniai krepšininkai atostogauja, todėl kol kas neskubu nervintis galvodamas, kiek jų neatvyks į rinktinę. Tegul jie ilsisi, atostogauja, o tuomet matysime, kokia situacija klostosi. Dabar aš esu ramus”, - sakė A.Sireika.

Varžovai - kroatai, turkai ir bulgarai

Europos čempionatas, kuriame lietuviai gins čempionų vardą, vyks rugsėjo 16-25 dienomis Serbijoje ir Juodkalnijoje.

Lietuvos rinktinė žais B grupėje su Kroatija, Turkija ir Bulgarija. A grupėje varžysis Rusija, Vokietija, Italija, Ukraina, C - Slovėnija, Prancūzija, Graikija, Bosnija ir Hercegovina, D - Latvija, Serbija ir Juodkalnija, Ispanija bei rugpjūtį vyksiančio kvalifikacinio turnyro nugalėtoja.

Pirmąsias vietas grupėse užėmusios komandos iškart pateks į ketvirtfinalį. Antrąsias ir trečiąsias vietas užėmusios ekipos žais atkrintamosiose rungtynėse, o ketvirtose vietose likusios ekipos atsisveikins su Europos čempionatu.