Išvakarėse buvo spėjama, kad jau trečiadienį bendrovė viešai deklaruos, kad trečiąjį 2015 metų ketvirtį automobilių gamintojas dirbo nuostolingai, o ši suma siekia 3,26 mlrd. eurų. Tačiau trečiadienį koncerno paskelbtas skaičius buvo dar didesnis - 3,48 mlrd. eurų su minuso ženklu. Lygiai prieš metus fiksuoti rezultatai skyrėsi kaip diena ir naktis – skelbta apie 3,23 mlrd. eurų pelną, informuoja „Bloomberg“.

Prie „Volkswagen“ vairo krizės įkarštyje stojęs M. Muelleris pažadėjo drastiškus bendrovės darbo kultūros pokyčius. Kol kas vienintelis jo veiklos skirtumas nuo pirmtako Martino Winterkorno – nuostoliai vietoje pelno.

Skelbiama, kad M. Muelleris asmeniškai atsakys į su ketvirčio rezultatais susijusius klausimus, o ne patikės šią šį kartą nemalonią procedūrą bendrovės finansų vadovui.

M. Muelleris jau buvo susitikęs su bendrovės darbuotojais, šią savaitę vizito Kinijoje metu jis apie situaciją įmonėje informuos ir Vokietijos kanclerę Angelą Merkel.

Tokie vieši pasirodymai būtini „Volkswagen“, bandant suvaldyti krizę, kuri iš viso, skirtingais vertinimais, gali kainuoti nuo 20 iki 78 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)