Paraiškas pateikė aštuoni kandidatai: UEFA prezidentas prancūzas Michelis Platini, UEFA generalinis sekretorius Gianni Infantino, Azijos futbolo konfederacijos vadovas Bahreino šeichas Salmanas bin Ebrahimas al-Khalifa, FIFA viceprezidentas Jordanijos princas Ali bin Husseinas, Tokyo Sexwale iš Pietų Afrikos, buvęs UEFA generalinio sekretoriaus pavaduotojas prancūzas Jerome'as Champagne, Liberijos futbolo asociacijos vadovas Musa Bilitas ir Trinidado ir Tobago rinktinės buvęs kapitonas Davidas Nakhidas.

Kandidatą turėjo iškelti ne mažiau, kaip penkios organizacijos - FIFA narės. To nepavyko užsitikrinti buvusiam Brazilijos rinktinės žaidėju Zico, kurį palaikė tik trys nacionalinės asociacijos.

FIFA prezidento rinkimai vyks 2016 metų vasario 26 dieną Šveicarijos mieste Ciuriche. Balsavimas gali vykti keliais turais, kol vienas kandidatų surinks balsų daugumą. Po kiekvieno turo iš rinkimų pasitrauks mažiausiai balsų surinkęs asmuo. FIFA prezidentas savo pareigas pradės vykdyti tuoj po kongreso, kuriame bus išrinktas.

Vienas rinkimų favoritas M. Platini yra įtariamas korupcija ir šiuo metu 90 dienų yra nušalintas nuo visos su futbolu susijusių veiklos. Prancūzo diskvalifikacija dar gali būti pratęsta 45 dienom. Jei taip įvyks, M. Platini negalės dalyvauti FIFA prezidento rinkimuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)