Taurę į viršų kėlė Vilniaus regbio akademijos (VRA) žaidėjai. VRA ekipa rungtynėse dėl trofėjaus 26:0 įveikė Minsko „Harugva“ (Baltarusija) ekipą.

Tuo metuu Regionų taurė atiteko Rytų komandai. Ji 24:0 nugalėjo Vakarų ekipą. Visos komandos taip pat išbandė jėgas tarpusavyje ir sužaidė po trejas rungtynes. Jose buvo žaidžiami du kėliniai po 15 minučių.

„Mūsų pranašumą lėmė tai, kad komandoje buvo pakankamai patyrusių žaidėjų ir spėjome kartu pasitreniruoti. Buvo gana gražus žaidimas. Žaisti niekada nėra blogai, todėl tai gavosi kaip tikras sezono uždarymas. Labai gerai, kad atvyko ir iš užsienio komandų pažaisti su mumis. Buvo labai geras oras, varžovai buvo gero lygio, todėl malonu sudalyvauti tokioje šventėje“, - pasakojo vienas Rytų komandos lyderių panevėžietis Tomas Kurila.

Geriausiais žaidėjais buvo pripažinti Aivaras Augustavičius (Rytų regionas), Darius Selenis (Vakarų regionas), Igoris Židzeckis („Harugva“), Nicolas Bernagausas (VRA), Mykola Kovalenka (Ukrainos U-15) ir Paulius Taliejūnas (Lietuvos U-15).

Taip pat į Lietuvą buvo atvykę pajėgi Ukrainos 15-mečių rinktinė. Ji planavo žaisti draugiškas rungtynes su Rumunijos komanda, bet dėl prastų oro sąlygų tos rungtynės bus atšauktas ir ukrainiečiai patys pasisiūlė atvykti sužaisti su Lietuvos bendraamžiais. Jaunių rungtynes ukrainiečiai laimėjo 24:0 (7:0).

„Mes jau seniai bendraujame su Baltarusijos komanda. Susitarėme, kad šiemet su jais žaisime Vilniuje, o kitąmet - Baltarusijoje. Toks mūsų bendradarbiavimas. Ukrainiečiai netikėtai paskambino ir paprašė priimti juos ir surengti draugiškas rungtynes. Tikiu, kad turnyras taps kasmetiniu, bendromis jėgomis galime surengti gerą regbio šventę. Galbūt ateityje prisijungs dar daugiau komandų iš užsienio“, - kalbėjo vienas renginio organizatorių ir VRA komandos treneris Vidmantas Valys.

Renginio metu taip pat visi norintys galėjo dalyvauti „taikliosios rankos“ turnyre ir išmėginti kitas su regbiu susijusias pramogas. Savo vietą rado ir sparčiai populiarėjantis puikus laisvalaikio užsiėmimas - nekontaktinis regbis („Touch rugby“). Čia savo jėgas išbandė „Lietuvos pašto“ ir Lietuvos regbio federacijos komandos. Šį sportą Lietuvoje itin populiarina ir treniruotes organizuoja mūsų šalyje gyvenantys piliečiai iš Anglijos ir Naujosios Zelandijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją