Kartu su pirmo ryškumo žvaigždėmis Jeremy Clarksonu, Richardu Hammondu, Jamesu May (buvę laidos „Top Gear” vedėjai), Felixu Baumgartneriu (laisvo kritimo greičio pasaulio rekordininkas), Rafalu Soniku (Dakaro kvadraciklų įskaitos nugalėtojas) bei kitais lietuvio ir lenko duetas dalyvavo didžiausiame centrinės Europos automobilių sporto renginyje „Verva Street Racing“.

Istoriniu Lietuvos herbu Vyčiu ir Lenkijos simboliu ereliu pažymėtas juodas „Toyota HILUX“ bolidas parodomosiose lenktynėse susigrūmė su Dakaro raliui besiruošiančiais „Red Bull“ ir „Orlen Team“ komandų ekipažais. Neįprastas visureigių greičio, motorų riaumojimo, šonaslydžio ir tramplino derinys abejingų stadione nepaliko. Po finišo rungties dalyviams plojo apie 50 tūkst. žiūrovų.

„Įdomus jausmas važiuoti beveik neturint sukibimo. Danga betoninė, aplink daug atitvarų. Trasoje turėjome trampliną, žiūrovai galėjo matyti gražius šuolius. Išbandėme viską. Tuo pačiu turėjau gerą kovą su savo bičiuliais.

Tai buvo pirmas kartas, kai mus vienoje vietoje stebėjo tiek daug žmonių. Puikiai praleidau keturias dienas, susipažinau su daug kitų kategorijų lenktynininkų, drifterių, motociklininkų, dragsterių ir kitų įdomių sportininkų“, - po renginio kalbėjo „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komandos pilotas B. Vanagas.

Misija Lenkijoje – ne vienadienė

B. Vanago komandos misija Lenkijoje vien gyvu pasirodymu stadione nesibaigė. Naujas ekipažo šturmanas atveria naujas galimybes, naujas rinkas ir naujus iššūkius. Diena anksčiau komanda Lietuvos ambasadoje buvo pristatyta įtakingiems žurnalistams, verslininkams, diplomatams, valstybės pareigūnams ir sportininkams.

Su pastaraisiais greičiausias Dakaro lietuvis bičiulystę sutvirtino tris dienas trukusiose treniruotėse prieš „Verva Street Racing“ renginį. Kiti svarbūs asmenys B. Vanago kvietimu komandą palaikė stadione.

„Lenkijoje turėjome intensyvią savaitę. Daugybė susitikimų, treniruočių, pristatėme komandą, o šeštadienį baigėme didžiausiame mano dalyvautame šou, kuriame galėjome perduoti savo žinutę žiūrovams. Tikiu, kad viskas, ką darome, atneš naudą abiejų nacijų bendradarbiavime. Jau matome, kad susidomėjimas mūsų komanda didelis. Panašu, kad laukia dar daugiau darbo ateityje“, – šypsojosi B. Vanagas.

Tarsi autosporto „Eurovizija“

„Verva Street Racing“ yra vienas didžiausių automobilių sporto renginių Rytų ir Vidurio Europoje, šiais metais Varšuvoje surengtas šeštą kartą. Prasidėjęs kaip automobilių lenktynių Varšuvos centro gatvėmis šou, šiuo metu jis rengiamas uždarame, 60 tūkst. žiūrovų talpinančiame Nacionaliniame stadione. Turėdamas stogą virš galvos renginys tiesiog tapo nepriklausomas nuo oro sąlygų.

Nors renginys skambiai ir su pasididžiavimu vadinasi lenktynėmis, dabartiniame formate lenktynės tiesiog imituojamos. Tikroms, net ir minimalioms lenktynėms stadiono arenoje sąlygų nelabai yra – trasos juosta, kuria važiuoja automobiliai, yra labai siaura. Prasilenkti didesniems automobiliams čia pavojinga, o sudaužyti savo automobilių ekipažai tikrai nenori. Azartiškiau palenktyniauti gali nebent pilotai su ypatingo mažumo lenktynių technika.

Visi kiti ekipažai kurioje pozicijoje startuodavo, dažniausiai tokias pat vietas ir užimdavo. Bet kokiu atveju, toks renginys yra puikus būdas plačiąją auditoriją supažindinti su rimta automobilių sporto technika. „Verva Street Racing“ metu akis buvo galima paganyti į žiedinėse lenktynėse ratus sukančius sportinius „Porsche“, klasikinio ralio automobilius, daug triukšmo bei dūmų kėlė šoninio slydimo (drifto) meistrai, įdomu buvo iš arti veiksme pamatyti NASCAR lenktynių automobilius, minią iš proto vedė stulbinantys motociklininkų šuoliai per tramplynus.

„Verva Street Racing“ renginys šeštadienį vyko ne tik stadiono arenoje. Nusipirkę specialius bilietus, kurių skaičius buvo ribotas, automobilių mėgėjai galėjo patekti į specialų „Pit Party“, kuris vyko aplink stadioną esančioje uždaroje lauko teritorijoje likus vos kelioms valandoms iki pagrindinio šou. „Pit Party“ žmonės galėjo pamatyti profesionalių lenktynių komandų techniką, pabendrauti su pačiais lenktynininkais.

„Pit Party“ dalyvavo ir „General Financing–Autopaslauga by Pitlane“ komanda, į Varšuvą kartu su „Toyota Hilux“ atsivežusi „Subaru Impreza WRC“ bei „Porsche 911 GT3 Cup“. Į Varšuvą keliaujančios komandos technikos konvojus atrodė tikrai įspūdingai. O „Pit Party“ teritorijoje įsikūrusi komandos stovykla su visais trimis automobiliais traukė žiūrovų akį.

„Pit Party“ netrūko ir prabangos – naujausių „Porsche“, „Ferrari“, „Lamborghini“ ir kitų brangių automobilių modelių.

Šių metų „Verva Street Racing“ žiūrovams pasiūlė patį didžiausią saldainį – žvaigždžių, automobilių mėgėjų dievukų, buvusių laidos „Top Gear“ vedėjų J. Clarksono, R. Hammondo bei J. May pasirodymą. Visa Varšuva mirgėjo nuo didžiulių renginio reklaminių plakatų su šios trijulės veidais, miestas stengėsi, kad visi žinotų, kokio renginio jie turėtų nepraleisti.

Tiesa, ši trijulė „Verva Street Racing“ vedė jau antrą kartą. Pirmasis jų pasirodymas šiame šou įvyko prieš dvejus metus.

Britai į renginį atsivežė atskirą programą, kurios per treniruotes pamatyti nebuvo galima. Beveik dviejų valandų trukmės reginys buvo puikiai surežisuotas ir sustyguotas, J. Clarksono, R. Hammondo ir J. May pokštus paįvairino labai įspūdingi pasirodymai – uždarame burbule vienu metu važiuojantys keturi motociklininkai, degančių, elektros lemputėmis į muzikos ritmą žybsinčių automobilių pasivažinėjimai, atbuline eiga sinchroniškai šokantys automobiliai ir daug kitų. Visą pasirodymą vainikavo pasirodymo „vinis“ – automobilių futbolas. Vedėjų komanda prieš Lenkijos komandą. 3 prieš 3. Vieno taško persvara laimėjo lenkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)