P. Pultinevičiaus pasirodymą čempionate komentavo analogiško Mėgėjų čempionato dalyvis, panevėžietis Algimantas Steponavičius.

„Finale, vykusiame „FIDE Online Arena“ interneto platformoje, žaidė 3 Italijos, po 2 JAV ir Rusijos ir po vieną Lietuvos, Vokietijos, Kroatijos, Anglijos, Izraelio, Ispanijos, Graikijos, Indijos ir Singapūro atstovą.

Tarp jų - du FIDE didmeistriai (GM), vienas tarptautinis meistras (IM) ir šeši FIDE meistrai (FM, WFM). Laiko reglamentas 3‘+2“ kiekvienam žaidėjui iki partijos pabaigos.

Nugalėtoju, surinkęs 12 taškų, tapo ir čempiono vardą bei 1000 JAV dolerių prizą iškovojo neseniai Berlyne vykusio FIDE 2015 metų „Blitz“ ir „Rapid“ pasaulio čempionatų dalyvis, Vokietijos didmeistris Matthiasas Bluebaumas.

Antras su 10,5 taško buvo italas Francesco Agnelo, o trečias - Kroatijos meistras Marko Sokačas, pagal papildomus rodiklius aplenkęs dar du tiek pat taškų surinkusius ir atitinkamai 4-ą ir 5-ą vietas užėmusius Danielį Fernandezą (IM) iš Anglijos ir Michailą Antipovą (GM) iš Rusijos.

Paulius Pultinevičius

Smagu pažymėti, jog prieš dvi savaites „Online“ čempionato pusfinalio pirmame jo rate tituluotą ir patyrusį M. Bluebaumą P. Pultinevičius sugebėjo įveikti atkaklioje, 90-ies ėjimų partijoje, kurioje vokietis įnirtingai priešinosi iki pat mato.

Į finalą P. Pultinevičius pateko su mažiausiu reitingu. Pirmos keturios partijos jam nenusisekė, nors lietuvis ir nedarė šiurkščių klaidų, bet grėsmingi varžovai pjaustė jo gynybą.

Penktame ture P. Pultinevičius pagaliau aplankė pirma sėkmė - įveiktas iki tol be pralaimėjimų žengęs 20-metis anglas D. Fernandezas. Toliau - vėl trys „sausi“ turai: su JAV atstovu Zachary Tanenbaumu, vokiečiu M. Bluebaumu ir FIDE meistru Qing Aun Lee iš Singapūro.

Devintame rate-19-metė indė Sai Krishna (FM) bandė mūsiškį išgąsdinti jau debiute ir smarkiai apnuogino savo karalių, liko be rokiruotės ir po įtemptos kovos turėjo pripažinti P. Pultinevičiaus pranašumą. Dešimtoje dvikovoje Italijos atstovas Vincenzo Angelo Lombardi leido lietuviui šeimininkauti savo valdovės sparne, atkakliai bandė suregzti ataką priešingame, tuo tarpu P. Pultinevičius, rizikingai atremdamas priešininko dūrius, sugebėjo lentoje pasistatyti antrą valdovę ir tai lėmė susitikimo baigtį.

Vienuoliktoje partijoje mūsiškį egzaminavo Rusijos atstovas Artiomas Sadovskis, o partija baigėsi lygiosiomis.

Dvyliktame ture vyko akistata su prancūze Anatole Vlachos. P. Pultinevičius iš lėto, vieną po kito metodiškai susirinko priešininkės pėstininkus, nepalikdamas jai jokių šansų pasiekti bent lygiąsias.

Trylikta partija neprasidėjo, P. Pultinevičius turėjo puikią progą pailsėti ir susikaupti prieš lemiamas kovas. Keturioliktoje partijoje lietuvio bendraamžis italas Francesco Claudio Agnello laimėjo kokybę, o vėliau ir partiją, bet paskutinį tašką su bendraamžiu iš JAV, FIDE meistru Ruifengu Li P. Pultinevičius laimėjo be žaidimo: ne visi priešininkai sugebėjo atlaikyti 15-os partijų maratoną.

Rezultatas: 6,5 taško ir 10-a vieta bendroje įskaitoje! Džiugu, kad mūsų jaunasis šachmatininkas neišsigando autoritetų, įrašė savo ir Lietuvos vardą į šio turnyro istoriją.

Šaltinis
Temos
It is forbidden to copy the text of this publication without a written permission from DELFI.
DELFI EN
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)