Į startą skelbiančias šviesas geriau sureagavęs L. Hamiltonas jau pirmame posūkyje lenkė savo komandos draugą, bet Nico Rosbergas pasiduoti neketino ir už tai smarkiai sumokėjo – išslydęs už trasos ribų, vokietis prarado net keturias pozicijas.

Tiesa, vėliau lenktynėse pokyčių buvo apstu – pirmavo ir Nico Rosbergas, ir Danielis Ricciardo, dėl lyderio pozicijos kovojo net Danijilas Kviatas.

Netruko ir daugiau įdomių įvykių – į trasą du kartus buvo išvažiavęs saugos automobilis ir tiek pat sykių buvo paskelbta virtuali jo būseną. Be to, lenktynes baigė tik 12 lenktynininkų ir 20 startavusių.

Pati įdomiausia kova vyko paskutiniuose 15 ratų, kuriuose ir sprendėsi podiumo vietų likimas. Lemtingą klaidą N. Rosbergas padarė 49-ame rate, o tuo pasinaudojęs L. Hamiltonas šovė į priekį ir nebeleido suabejoti savo pajėgumu.

Antras ant podiumo lipo N. Rosbergas, trečias – tik 13-as startavęs Sebastianas Vettelis. Taškus taip pat iškovojo Maxas Verstappenas, Sergio Perezas, Jensonas Buttonas, Carlosas Sainzas, Pastoras Maldonado, Felipe Nasras ir D. Ricciardo. Už dešimtuko ribų liko tik Fernando Alonso ir Alexanderis Rossi.

Nors iki čempionato pabaigos dar liko trys etapai, pilotų įskaitoje L. Hamiltonas jau yra nebepavejamas. Antroje vietoje žengiantį S. Vttelį jis lenkia 76, o N. Rosbergą – net 80 taškų. 30-metis britas 2008 metais triumfavo vairuodamas „McLaren“ bolidą, o pernai – kartu su „Mercedes“.

Kitos lenktynės lygiai po savaitės vyks Meksikoje.

Lenktynių rezultatai
Lenktynininkų įskaita
Konstruktorių įskaita
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)